Retete

Tocană de porc cu garnitură de orez

Vreau să vă prezint pentru astăzi o rețetă de tocană de porc cu garnitura de orez. Este un pranz absolut delicios, pe care il vei prepara de mai multe ori odata ce incepi sa ii prinzi gustul. Eu o gatesc de foarte multe ori si datorita chimenului pe care il folosesc la tocana nu iti da dureri de stomac.
Ingrediente tocană de porc
  • 1 buc Ceapă
  • 2 buc ardei
  • 2 linguri pastă de gogoșari
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură Sare
  • 500 gr carne de porc
  • 1 lingură pasta de roșii
  • 1 linguriță chimen
  • 3 frunze Foi de dafin
  • 1 legatură patrunjel
  • 1 l Apă
  • 1 praf de Piper
  • 1 praf de boia
Ingrediente GARNITURĂ DE OREZ
  • 250 gr orez
  • 1 buc Ceapă
  • 1 buc Morcovi
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură Sare
  • 1 linguriță condiment Vegeta

Tocană de porc

Într-o oală se pune la călit în 2 linguri de ulei, ceapă tăiată, ardeii tăiați. Se adaugă pasta de gogoșari, sare, piper, boia și se lasă la călit timp de 5 minute. După ce se călesc legumele se pune carnea de porc tăiată cubulețe (eu am folosit pulpă de porc) și se mai lasă la călit câteva minute. Nu uitați să puneți capac la oală, carnea își va lăsa zeama și va fi mult mai delicios. După ce s-a călit și carnea împreună cu celelalte ingrediente se adaugă 1 litru de apă. Se lasă la fiert aproximativ o oră. Când carnea este fiartă se adaugă o lingură de pastă de rosii, chimen, foile de dafin și se mai lasă la fiert până se întrepătrund toate ingredientele. La sfârșit se pune pătrunjelul.

 

Garnitura de orez

Într-o oală se pune uleiul, se adaugă ceapa tăiată și se pune la călit și morcovul tăiat cubulețe sau dat prin răzătoare. Se lasă la călit 5 minute. După ce se călesc legumele se pune orezul. Se lasă și orezul 2 minute la călit, apoi se adaugă apa cât să acopere tot orezul. Se pune sare si o lingură de vegeta. Se pune capacul peste oală pana apa încorporează tot orezul. Aranjamentul care apare în poză este făcut într-o cană de cafea. Am pus orezul într-o cană, l-am presat destul de bine, apoi am întors conținutul pe o farfurie.

Poftă bună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...