- 1 buc Ceapă
- 2 buc ardei
- 2 linguri pastă de gogoșari
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingură Sare
- 500 gr carne de porc
- 1 lingură pasta de roșii
- 1 linguriță chimen
- 3 frunze Foi de dafin
- 1 legatură patrunjel
- 1 l Apă
- 1 praf de Piper
- 1 praf de boia
- 250 gr orez
- 1 buc Ceapă
- 1 buc Morcovi
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 lingură Sare
- 1 linguriță condiment Vegeta
Tocană de porc
Într-o oală se pune la călit în 2 linguri de ulei, ceapă tăiată, ardeii tăiați. Se adaugă pasta de gogoșari, sare, piper, boia și se lasă la călit timp de 5 minute. După ce se călesc legumele se pune carnea de porc tăiată cubulețe (eu am folosit pulpă de porc) și se mai lasă la călit câteva minute. Nu uitați să puneți capac la oală, carnea își va lăsa zeama și va fi mult mai delicios. După ce s-a călit și carnea împreună cu celelalte ingrediente se adaugă 1 litru de apă. Se lasă la fiert aproximativ o oră. Când carnea este fiartă se adaugă o lingură de pastă de rosii, chimen, foile de dafin și se mai lasă la fiert până se întrepătrund toate ingredientele. La sfârșit se pune pătrunjelul.
Garnitura de orez
Într-o oală se pune uleiul, se adaugă ceapa tăiată și se pune la călit și morcovul tăiat cubulețe sau dat prin răzătoare. Se lasă la călit 5 minute. După ce se călesc legumele se pune orezul. Se lasă și orezul 2 minute la călit, apoi se adaugă apa cât să acopere tot orezul. Se pune sare si o lingură de vegeta. Se pune capacul peste oală pana apa încorporează tot orezul. Aranjamentul care apare în poză este făcut într-o cană de cafea. Am pus orezul într-o cană, l-am presat destul de bine, apoi am întors conținutul pe o farfurie.
Poftă bună