Despre viata

Cum poți păstra buchetele de flori proaspete mai mult timp

A venit iarna și odată cu ea lipsa vegetației. Dacă și voi sunteți ca mine și vă plac florile, atunci pe perioada iernii încercăm pe cât de mult posibil să avem flori în casă.

Dar, cu siguranță, ai întâmpinat problema ofilirii florilor destul de repede. Mie mi s-a întâmplat de nenumărate ori să cumpăr un buchet de flori din magazin și când am ajuns acasă cu el si l-am pus în vază, a doua zi să mi se ofilească.

Experții în grădinărit au descoperit o metodă foarte faină de a păstra florile proaspete în vază o perioadă mai îndelungată de timp pe care vreau s-o împărtășesc cu voi .

Secretul stă în combinația folosita…așadar amestecă ceva dulce cu ceva acidulat și vei păstra florile proaspete în vază mai mult timp. Cele mai simple soluții este zahărul cu oțet, zeamă de lămâie sau aspirina.

Mai sunt câteva secrete importante pe care trebuie să le cunoști. Înainte de a pune florile în avză, taie-le oblic aproximativ 5-6 cm astfel încât codițele vor absorbi mai multă apă.

Oțetul – distruge bacteriile din apă fără să atace florile, Previne apariția mirosului neplăcut și a mucegaiului.

Zahărul – 2 – 3 lingurițe de zahăr oferă florilor o hrană dulce și le menține în viață mai mult timp

Lămâia – menține buchetul proaspăt și luminos pentru o perioadă mai lungă de timp.

Unele flori au propriile lor preferințe. De exemplu, ochiul-boului va sta mult timp în cocktail-ul pregătit dintr-o linguriță de spirt și un litru de apă. Lalelele și narcisele iubesc zahărul, iar trandafirii — sarea de lămâie.

Pentru florile care au staminele mari, ar fi indicat sa le rupeti. Este vorba de crini, lalele sau maci decorativi. În cazul crinilor, ruperea staminelor va fi buna pentru că va înlătura și mirosul înțepător din casă. Odată cu ruperea staminelor, va înceta si polenizarea, iar durata de viată va fi mai lungă.

Ați încercat alte metode de prelungire a vieții buchetelor de flori? Dacă cunoașteți și alte metode ne-am bucura să ni le transmiteți și noua, în comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...