Retete

Șnițele de curcan cu dulceață de merișoare

Vă prezint o rețetă dragă mie. Este o rețetă atipică, dar cu un gust foarte bun datorită combinației acrișor, dulce cu gustul de carne. Se poate folosi ce fel de garnitură doriti la acest preparat. În funcție de gusturile fiecăruia. Eu prefer pireul de cartofi.

 

Șnițele de curcan

Pieptul de curcan se spala și se începe să se taie felii potrivite pentru șnițele. Pe un tocător se bat pe rând feliile de carne cu un bătător de șnițele pentru a se putea prăji mai bine. Se presară sare și piper, dupa gust. Feliile de carne se dau întâi prin făină, apoi prin ouăle bătute, amestecate cu un vârf de cuțit de sare și apoi prin pesmet amestecat cu făină. Se pun la prăjit. Se lasă până devin aurii, apoi se întorc pe partea cealaltă.

Dulceață de merișoare

Se spală 200 de grame de merișoare și se lasă la macerat împreună cu 200 de grame de zahăr timp de o zi. A doua zi se pune la foc mediu și se amestecă încontinuu, timp de 15 minute. După acest timp se pune o linguriță de zeamă de lamaie. Se mai lasă la fiert înca 15 minute. Dulceața este gata în momentul în care se închide la culoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...