Vă prezint o rețetă dragă mie. Este o rețetă atipică, dar cu un gust foarte bun datorită combinației acrișor, dulce cu gustul de carne. Se poate folosi ce fel de garnitură doriti la acest preparat. În funcție de gusturile fiecăruia. Eu prefer pireul de cartofi.
Șnițele de curcan
Pieptul de curcan se spala și se începe să se taie felii potrivite pentru șnițele. Pe un tocător se bat pe rând feliile de carne cu un bătător de șnițele pentru a se putea prăji mai bine. Se presară sare și piper, dupa gust. Feliile de carne se dau întâi prin făină, apoi prin ouăle bătute, amestecate cu un vârf de cuțit de sare și apoi prin pesmet amestecat cu făină. Se pun la prăjit. Se lasă până devin aurii, apoi se întorc pe partea cealaltă.
Dulceață de merișoare
Se spală 200 de grame de merișoare și se lasă la macerat împreună cu 200 de grame de zahăr timp de o zi. A doua zi se pune la foc mediu și se amestecă încontinuu, timp de 15 minute. După acest timp se pune o linguriță de zeamă de lamaie. Se mai lasă la fiert înca 15 minute. Dulceața este gata în momentul în care se închide la culoare.