Cosmetice naturale Sanatate

Săptămâna dezordinii – Organizarea casei și a curățeniei între Crăciun și Revelion

Toți facem curat de Crăciun și cu siguranță ne este cunoscut termenul de curățenia generală de sărbători.  Dar, cum ne organizăm cu curățenia casei înainte de Anul Nou? Pentru că, nu-i așa? Vrei să te prindă Noul An cu casa curată.

Săptămâna Crăciunului este săptămâna premergătoare Anului Nou și de obicei ne găsește liniștiți în sânul familiei. Dar, totodată este și săptămâna dezordinii pentru că oricât am dori să păstrăm curățenia pe care am făcut-o înainte de Crăciun este destul de greu.

De aceea, avem nevoie de organizare în această perioadă între sărbători, organizare eficientă pentru a reduce oboseala și stresul.

Am reînceput deja din a 3 a zi de Crăciun cu o detoxifiere a organismului, deci implicit o curățenie a corpului, iar pentru curățenia casei vă voi ajuta să găsiți o formă rapidă de curățenie, eficientă și sigură.

Curăță frigiderul

Curățarea frigiderului este foarte importantă în această perioadă, mai ales după Crăciun când poate rămânem cu mâncare nemâncată. Noi alegem să oferim din mâncarea rămasă de după Crăciun oamenilor sărmani sau o idee ar mai fi să o congelați. Dar, noi preferăm mâncarea proaspătă de fiecare dată și nu prea aleg această variantă.

Pregătirea frigiderului de Revelion implică alte cumpărături, iar frigiderul trebuie să fie curat. Pentru curățenia frigiderului folosesc soluția universală de curățenie de la Almawin pe care o găsiți în pachetul economic de la Eubio. În această perioadă se găsește și la un preț foarte bun.

De ce îmi place această soluție? Pentru că este o soluție concentrată și de aceea este economică.

  • este blând cu pielea având ingrediente naturale
  • ingrediente biodegradabile
  • parfum natural de lămâie
  • dizolvă grăsimea și murdăria într-un timp foarte scurt

Această soluție poate fi folosită în toată casa. Eu spăl frigiderul, blatul de bucătărie, faianța, pun chiar și în apa cu care spăl gresia și parchetul. Soluția este versatilă și merge folosită pe toate suprafețele din casă.

Curăță oglinzile

Eu obișnuiesc să curăț oglinzile săptămânal. Mai ales cele din băi care se murdăresc destul de repede. Înainte de Anul Nou îmi place să fac curat și în vitrinele unde punem sticlele de vin. Pentru asta folosesc tot o solutie blândă care reușeste să îndepărteze urmele de praf, eficient și sigur, iar oglinzile rămân strălucitoare.

Curăță vasul de toaletă

Vasul de toaletă este, de asemenea, necesar să fie spălat cel puțin săptămânal, dacă nu, chiar și mai des. Asigură-te că ești dotat cu mănuși și șervețele și treci la treabă. Cenușareasa casei trebuie întâmpinată curată în Noul An.

Curăță baia

Cu siguranță, în aceasă perioadă dintre sărbători, baia a rămas destul de murdară. Pentru depunderile de calcar de pe robineți, dar și de pe sticla de la duș folosesc o soluție la fel de blândă cu pielea, testată dermatologic.

De ce pun accent atât de mult pe soluțiile bio? Pentru că nu de puține ori mi s-a întâmplat să folosesc soluții de curățat puternice, încât am făcut alergie de la ele. Soluțiile puternice sunt agresive cu pielea noastră și trebuie să avem mare grijă atunci când le folosim. În perioada sarcinii am folosit o soluție puternică cu clor și nu mi-a fost bine deloc. De aceea, evit aceste produse, mai ales în spațiile mici unde inhalarea se face foarte ușor.

Nu uita să petreci timp alături de familia ta

Sărbătorile nu vin cu bâta. De aceea, nu uita că ceea ce este mai important în relația noastră umană sunt relațiile dintre noi. Bucură-te de fiecare moment petrecut cu cei dragi și profită din plin de aceste momente. Încarcă-ți bateriile și lasă stresul acumulat de-a lungul anului, deoparte. Fă-ți o listă cu ceea ce îi dorești să faci în anul 2022 și îndrăznește să visezi. Pentru că visând mult, inima ta își poate pune dorințe, iar cea mai amre aventură pe care o poți trăi este să trăiești viața pe care o visezi.

În prag de An Nou vă doresc să puteți visa, să iubiți și să fiți sănătoși.

Un 2022 excelent, vă doresc!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...