Calatorind e mai bine

La pas prin Sighișoara și prezentare 4k VIDEO

Istoria Sighișoarei

Sighișoara este unul din cele 7 orașe fortificate săsești ale Transilvaniei. Situată în județul Mureș, la aproximativ 300 de km de București, s-a bucurat de o importanță istorică datorită poziției sale chiar în poalele Munților Carpați, care formau cândva o graniță naturală terestră între Europa și Estul controlat de otomani.

Ce e foarte fain de știut despre Sighișoara este că la ora actuală este singurul oraș medieval din LUME care este locuit, ceea ce l-a făcut să fie inclus pe lista Patrimoniului Unesco, o adevărată bijuterie a Transilvaniei.
Cu peste 100 de clădiri locuite cu statut de monumente istorice, 9 turnuri de apărare încă existente și biserici. Fie că vii pentru un traseu istoric în cetate, fie că vii pentru a gusta lichiul săsesc, Sighișoara e primitoare; găsești aici istorie, artă culinară, și evenimente variate pe tot parcursul anului.
În apărarea Sighișoarei, din acea perioadă istorică s-au ridicat turnuri puternice, fiecare în numele unei bresle diferite. Aceste fortificații sunt încă în picioare, cât și casele de negustori în culori pastelate, ceea ce face ca Sighișoara să devină atât de special de vizitat. Orașul este unul din cele mai bine conservate cetăți medievale și a fost recunoscut ca o relicvă a culturii săsești transilvănene.

Ce poți vizita în Sighișoara

Principalele atracții ale orașului se află în limitele zidurilor vechi ale orașului. În centrul istoric găsești alei, piețe biserici monumentale și turnuri.

Turnul cu ceas

Turnul cu ceas este vizibil în orice direcție priviți. Acesta se profilează mare peste Sighișoara. Fiecare alee oferă un peisaj către acest turn și o vedere diferită, totodată. Acoperișul este din țiglă, iar ceasul are două fețe, unul de lemn, celălalt de metal, ambele vizibile din interioril cetății și din partea nouă a orașului. Baza de piatră a turnului este modelată în două arcade uriașe care formează un pasaj între cele două laturi ale Sighișoarei.  Ceasul este cu adevărat ă minune și une xemplu perfect al măiestriei de înalt nivel pentru care erau cunoscute breslele săsești din Sighișoara.

Muzeul lui Dracula

Acesta se găsește tot în piața centrală, iar prețul pentru o intrare în aceste muzeu este modică. Noi am plătit 5 lei / persoană. Nu știu în ce sens se vor mai modifica prețurile, dar când am fost noi, atât ne-a costat. Vlad Țepeș a condus regiunea de Sud A României în Țara Românească în anii 1400. Casa lui Vlad Țepeș este acum restaurant, dar tot acolo se găsește și muzeul lui Dracula.

Mănăstirea de la Sighișoara

Mănăstirea din Sighișoara Sfântul Dimitrie este amplasată pe un deal la 4 km de centrul Sighișoarei. Acolo se afla înainte un cătun locuit de români, în vecinătatea cetății medievale. Este o zona plină de frumos, iar preoții de acolo foarte harnici. Am văzut câteva sere, posibil să producă fructe, legume pentru uz propriu. Mi-a plăcut mult seriozitatea cu care erau muncite și fiecare petec de pământ avea utilitatea lui.

Aleile colorate ale Sighișoarei

Cea mai mare parte a Sighișoarei este reprezentată de micile alei care fac din Sighișoara un oraș atât de frumos și unic. Acestea au fațade frumoase ale clădirilor, terase care mai de care mai atrăgătoare.

Casa Cerbului (clădirea cu coarne de cerb) și Casa Veneției sunt considerate cele mai bune realizări arhitecturale ale Sighișoarei.

Cum să ajungi în Sighișoara

Poți ajunge și cu trenul dar și cu autobuzul, asta în cazul în care nu ai posibilitatea să ajungi cu mașina.

Distanța și timp aproximativ estimat de călătorie

  • Targu Mures – Sighișoara | 54km, 1 oră de condus
  • Sibiu – Sighișoara | 93km, 1.5 ore de condus
  • Brașov – Sighișoara | 117km, 1.75 ore de condus
  • Cluj to Sighișoara | 160km, 2.5 ore de condus
  • București – Sighișoara | 300km, 4.5 ore de condus

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...