Mâncarea din ficăței de pui este benefică organismului nostru, putând preveni anemia și anumite probleme cu glanda tiroidă.
Ficățeii de pui sunt cunoscut pentru aportul lor de fier și vitamina B12 asupra organismului nostru. Modul de preparare este unul foarte ușor, potrivit pentru pasionații începători în bucătărie.
În copilărie mâncam destul de mult mâncare de ficăței, însă nu pot să spun că era una din mâncărurile mele preferate.
Țin minte că mama pregătea ficațeii doar cu ceapă multă, sare și piper. Eu pregătesc o rețetă puțin mai complexă cu puțin mai multe ingrediente.
Ingrediente:
- ficăței de pui
- ceapă
- ardei kapia
- sare, piper, boia
- pastă de roșii
- vin roșu
- pătrunjel
Mod de preparare
Într-o tigaie se pune untul sau uleiul. Peste unt se adaugă ficățeii de pui și se pun la călit. Când încep să-și schime culoarea se adaugă ceapa roșie și ardeii kapia. Se lasă la călit 10 minute cu un capac.
Când au început să se gătească, se adaugă sarea, boiaua și vinul roșu. Se lasă pe foc timp de 10 minute. Se adaugă pasta de roșii ca să rpindă un gust dulceag. Iar la sfârșit se adaugă pătrunjelul.