Retete

Mâncare din ficăței de pui

Mâncarea din ficăței de pui este benefică organismului nostru, putând preveni anemia și anumite probleme cu glanda tiroidă.

Ficățeii de pui sunt cunoscut pentru aportul lor de fier și vitamina B12 asupra organismului nostru. Modul de preparare este unul foarte ușor, potrivit pentru pasionații începători în bucătărie.

În copilărie mâncam destul de mult mâncare de ficăței, însă nu pot să spun că era una din mâncărurile mele preferate.

Țin minte că mama pregătea ficațeii doar cu ceapă multă, sare și piper. Eu pregătesc o rețetă puțin mai complexă cu puțin mai multe ingrediente.

Ingrediente:

  • ficăței de pui
  • ceapă
  • ardei kapia
  • sare, piper, boia
  • pastă de roșii
  • vin roșu
  • pătrunjel

Mod de preparare

Într-o tigaie se pune untul sau uleiul. Peste unt se adaugă ficățeii de pui și se pun la călit. Când încep să-și schime culoarea se adaugă ceapa roșie și ardeii kapia. Se lasă la călit 10 minute cu un capac.
Când au început să se gătească, se adaugă sarea, boiaua și vinul roșu. Se lasă pe foc timp de 10 minute. Se adaugă pasta de roșii ca să rpindă un gust dulceag. Iar la sfârșit se adaugă pătrunjelul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...