Întotdeauna mi-a plăcut să am propriile mele idei când vine vorba de amenajări interioare. Chiar am avut ocazia de câteva ori să renovăm unele apartamente și să ne implicăm 100% în tot ceea ce s-a putut dovedi creația noastră artistică.
Suntem fani decorațiuni interioare, iar de când a deschis hornbach.ro magazin fizic în Sibiu, din 2015, suntem super entuziamați! Mi-au atras atenția de la bun început reclamele lor, felul în care ei percep marketingul, într-o altă culoare și atunci am început să simt că rezonez 100% cu tot ce înseamnă Hornbach. Produsele lor sunt deosebite, de calitate și în plus angajații te ajută cu sfaturi și idei bune.
Acum câteva luni am avut un proiect de suflet – amenajarea noului nostru apartament. Știam că vrem multe dotări, știam că spațiul nostru de 67 de mp nu era tocmai spațiul ideal pentru o familie cu doi copii și am încercat să găsim diverse soluții pentru gestionarea optimă a spațiului, astfel încât, fiecare dintre noi să avem propriul nostru spațiu de relaxare și intimitate.
Implicare si confort
Am început prin a ne crea schițe conform spațiului în care urma să locuim. Apartamentul nostru are două dormitoare și un living cu bucătărie. Nu pot spune că suntem fani open space, dar a fost nevoie de anumite compromisuri pentru a găsi soluția care se potrivește 100% cu nevoile noastre.
Am gândit, am analizat și am ajuns la concluzia că cel mai bine în acest open space ar merge o delimitare serioasă de spațiu și creearea unui loc care să ne aducă intimitate și confort. Ne-am gândit să texturăm casa cu un perete decorativ din lemn de ștejar, iar în interiorul riflajului să montăm două rame pentru aranjarea unor vitralii, cu peisaj marin. Așa s-a născut primul nostru proiect care avea să fie unul din cele mai importante proiecte speciale din locuința noastră.
La hornbach.ro am găsit materialele de care aveam nevoie pentru crearea acestui spațiu perfect pentru noi. Am construit un mic zid de 1 metru înălțime / 2 metri lungime din cărămidă de 12,5 cm grosime, cu centură de beton armată de 7 cm, pentru a putea reprezenta o bază solidă pentru riflajul din lemn, deoarece aveam de gând ca în zona care dădea către bucătărie să punem un colțar. Zidul a fost tencuit cu tencuială pe bază de ciment și glet CT 126 și 127, ramforsat cu colțare de aluminiu la colțuri, gletuit și zugrăvit cu vopsea lavabilă albă.
Când peretele din cărămidă a fost gata, am pregătit riflajul din lemn de ștejar. Ne-am dorit să fie tot de culoare albă pentru a se potrivi cu restul mobilei, iar pata de culoare avea să fie dată de către două vitralii realizate cu tehnica Tiffany.
Ceea ce a ieșit arată așa:
Nimic nu se compară cu bucuria împlinirii propriului nostru proiect, iar, satisfacția este și mai mare când primești feedback foarte bun de la cei care ne calcă pragul casei.
Noi suntem fericiți ca am putut să realizăm un spațiu intim, iar copiii că au dormitoarele lor proprii. Cel mai mult mă bucură că fuziunea aceasta între materialele din lemn de ștejar și sticla folosită la vitralii se potrivește perfect cu povestea noastră personală și chiar cu felul nostru de a fi, iar în felul acesta am putut crea proiectul nostru de suflet.