Despre viata

Când cauți un magazin de pesticide și fertilizanți

Am mai povestit în articolele mele despre faptul că avem o grădină de 500 de mp unde ne place să ne plantăm diverse plante. De-a lungul timpului, după câteva greșeli, făcute pe barba noastră, am ales să plantăm  câteva plante aromatice care s-au dovedit, în timp, durabile și nu ne-au dezamagit.

Am plantat rozmarin, tarhon, leuștean, pătrunjel și mentă. Tarhonul l-am pregătit pentru iarna aceasta, în borcane cu oțet. Rozmarinul îl folosesc de câte ori am ocazia, pentru fripturi sau chiar grătare. Leușteanul și pătrunjelul l-am cules și l-am pus la congelator, pentru ciorbele delicioase de cartofi.  Iar, menta am uscat-o și o voi folosi în ceaiuri, alături de lămâie și miere, în iernile friguroase.

Spațiul nostru de relaxare

Una dintre problemele majore din grădina noastră este că avem niște țărci care ne mânca toate răsadurile. Mai nou, chiar și unele flori. Le preferă pe cele suculente, cum ar fi lalelele, de exemplu.

Încercăm să le ținem la distanță, astfel încât, să nu fie un motiv să ne facă să renunțăm la micul nostru spațiu de relaxare. Ne-am gândit la câteva soluții, în așa fel, încât ele să nu mai ajungă la răsadurile noastre.

Una dintre soluțiile găsite de noi este amenajarea unui mici sere. Încet, încet am început să populăm grădina cu flori, un spațiu de barbeque, masă și scaune de exterior. Acolo este locul unde noi ne găsim liniștea sufletească, după o săptămâna de agitație în gălăgia urbană.

Pentru flori, am amenajat câteva spații delimitate cu rame din lemn, ca niște straturi, și așa am început să plantăm florile noastre preferate. În rame am săpat pentru a scoate buruienile. Am pus turbă pentru vitaminizarea pământului.

Anul acesta am avut parte de dalii, în diverse culori, tuberoze, gladiole, mușcate, floarea de nu-ma-uita, lalele, crizanteme, hortensii și mulți butași de trandafiri. Îmi plac foarte mult culorile pastelate. De aceea, în grădina noastră am ales să plantăm doar flori, în culori deschise.

Anul acesta am reușit să îmi aduc acasă natura în cele mai frumoase elemente coloristice ale ei.

Pentru mica noastră seră vom avea nevoie de un ajutor. Am găsit oferte foarte bune de -70%, de Black Friday  la toate categoriile de produse de pe site-ul Hectarul .

Pe noi ne vor ajuta mult aceste reduceri și abia aștept să profit de ele. Voi avea în vedere faptul că va trebui să ne achiziționăm și un sistem de picurare pentru viitoarele plante, cum sunt roșiile de exemplu, care au nevoie de multă apă.

Tot în grădină am găsit loc și pentru o arcadă de flori cățărătoare. Abia aștept să crească trandafirii cumpărați anul trecut și să se umple arcada cu petale multicolore și frumos mirositoare.

Acesta este raiul meu în care ne găsim liniștea și ne bucurăm din plin de tot ce ne oferă natura.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...