Seara de lectura

De ce prefer să-mi achiziționez cărți de pe librărie online?

 

Joyce Carol Oates a spus :

„Lectura este unicul mijloc prin care putem aluneca, uneori involuntar, în pielea, vocea sau sufletul altcuiva.”

Suntem o familie care citim și o facem destul de des. Din convingerea că lectura este un dar al existenței, în primul rând.  Pentru început, le citeam copiilor înainte de culcare. Înainte să învețe ei să-și aleagă propriile cărți.  Le plăceau foarte mult cărțiile cu ilustrații și cu povești încântătoare. Ne cuibăream seara înainte de culcare, în pat și chiar dacă diferența între ei este de doar 2 ani aveau aproximativ  aceleași gusturi în materie de lectură.

Consider că lectura, indiferent de vârstă, îți lărgește persepectiva asupra lumii, sprijină dezvoltarea personală, reușește să-ți hrănească sufletul și imaginația, iar anumite cărți reușesc să-ți dea motivația de a continua atunci când crezi că nu mai poți.

Pentru copii a devenit o obișnuință, seara înainte de culcare să se așeze în pat și să citească câteva pagini. Acum, sunt suficient de mari să-și aleagă cărțiile după propriile lor gusturi. Despre fiica mea cea mare Sarah, vârsta 13 ani pot spune că de ceva timp a început să citească cărți potrivite  vârstei ei, din domeniul lecturilor pentru tineret, povești de dragoste inocentă.

Una dintre cărțile ei preferate este Absolut Tot – scrisă de Nicola Yon care s-a dovedit o evadare binevenită în incursiunea literaturii pentru adolescenți. Preferăm să cumpărăm cărțile de pe librarie online pentru că este mai ușor și mai confortabil pentru timpul nostru. Acasă, avem timp să citim recenziile și descrierile cărților.

Totuși, atunci când avem vreun târg de carte în oraș, nu ratăm nicio ocazie să mergem acolo și să vizităm miile de carți de pe rafturi.  A fost și este întotdeauna o plăcere pentru noi să descoperim lecturi noi.

De ce o librărie online?

Au reduceri foarte bune cât și campanii de Black Friday.  Dacă și vouă vă place să citiți, vă spun că în perioada: 7-13 noiembrie 2022 – toate categoriile de produse din site intră în campania de Black Friday pe libraria online .  Reducerile vor fi de până la 70% și  rămân constante pe toată perioada campaniei.
Un lucru foarte important de știut este faptul că reducerile cele mai mari se vor aplica produselor aflate deja în stoc.

Luca – băiatul nostru cel mic, cu vârsta de 10 ani, se va bucura foarte mult.  După ce a citit absolut toate volumele din “Jurnalul unui puști” scris de scris de Jeff Kiney, acum a  descoperit frumusețea benzilor desenate . Le citește chiar și pe cele în engleză, atât cât poate. A citit Dog Man, o carte care l-a plimbat în povești frumoase, scrisă de David Pilkey, un celebru artist și autor de cărți pentru copii, cunoscut ca autorul și ilustratorul seriilor de cărți Căpitanul Underpants și Dog Man. Mi-a spus că atunci când citește, noaptea înainte de culcare, poate dormi liniștit.

Așadar, daca mai aveți recomandări de cărți, potrivite vârstei lor, lăsați-mi un mesaj, aici,  pe blog. Vreau să cred că lumea cărților este o lume care încă are culoare, în multe case.

 

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. E mult mai simplu sa cumperi online sunt atat de multe siteuri + emag transport gratuit la genius

    1. Da, este perfect si foarte comod

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...