Motivationale

Caponata Siciliană

Mereu mi-a plăcut mâncarea mediteraneană. Îmi place prospețimea și savoarea ei. În Italia nu am ajuns încă, deși îmi doresc mult. Dar, testez foarte multe rețete care mai de care mai fresh si cu un gust îmbietor.

Astăzi am încercat o rețetă italienească Caponata Siciliană, pe care am văzut-o, culmea, într-un film.

Ingredientele folosite nu au fost la îndemână, pentru că nu folosesc deseori capere sau semințe de pin, dar am dat o fugă la magazin și am cumpărat.

Așadar ingredientele Caponatei sunt:

  • 2 vinete
  • 2 cepe roșii
  • o tulpină de Apio
  • măsline verzi
  • capere
  • muguri de pin
  • 2 roșii
  • busuioc
  • pastă de roșii
  • oțet din vin
  • 50 de gr zahăr
  • parmezan

Mod de preparare:

Într-o tigaie se prăjesc vinetele tăiate cubulete și după ce s-au rumenit bine se pun într-un bol cu șervețel pentru a se scurge uleiul.
Într-o altă cratiță se călește ceapa roșie, apoi se adaugă crenguța de apio tăiată inele de circa 2 cm, măslinele verzi curățate de sâmburi, capere, și roșiile. Se pune capacul și se lasă la foc mediu aproximativ 10 minute. Separat, se pregătește un sos din pastă de roșii din: zahăr, oțet și pastă de rosii. După ce legumele s-au fiert se așezonează cu sare și se pune peste ele sosul preparat din pasta de roșii, zahăr și oțet. Se mai lasă pe foc încă 5 minute. Se servește cu parmezan ras deasupra.

Această rețetă se poate folosi ca și garnitură, sau alături de orez. Dar, se poate mânca și la cină pe o felie de pâine prăjită.

Caponata Siciliană este un fel tradițional sicilian care se prepară din mai multe legume cu sos de roșii dulce-acrișor (salsa agrodolce). Ingredientele variază în funcție de gusturile fiecăruia. Dar ingredientele de bază sunt vinetele, roșiile, țelina, ceapa. Unii mai adaugă ardei, sau ardei iute sau chiar stafide. Eu am încercat această rețetă și îmi aduce cumva aminte de zacusca noastră, doar că predomină gustul dulce acrișor în caponata.

Când știi că o rețetă este bună?

Atunci când, o prepari și a doua și a treia oară. Familia mea a apreciat rețeta și cu siguranță, o voi mai prepara.

Mai jos vă las și video din momentul preparării. Pentru orice alte nelămuriri vă stau la dispoziție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...