Calatorind e mai bine

Vacanță în Legoland Billund și Zootopia – cea mai bună alegere pentru o familie cu copii

Una din cele mai frumoase experiențe pe care le-am avut până acum legat de o vacanță cu copiii a fost în Danemarca.  Experiența a fost plăcută, atât pentru noi, cât și pentru copii.

Prima oprire si cea principală a fost la Legoland Billund. În momentul în care am ales să facem această  călătorie, copii aveau vârsta de 6 si 2 ani. Chiar dacă inițial am crezut că va fi un drum anevios, copiii fiind mici, s-a dovedit, totuși, a fi extrem de benefic pentru dezvoltarea noastră ca și familie. De aceea, recomandăm cu mare drag acest traseu atât pentru familiile cu copii mici cât și pentru cei cu copii mari.

Locuind in Sibiu, am ales plecarea din Aeroportul Sibiu, ruta Sibiu – Billund.

Avionul a decolat în jurul orei 19.00 și am avut un parcurs de 2 ore jumătate, timp în care copii s-au putut odihni, fiind ora lor de somn. Noi am ales să mergem în vacanța de vară , mai exact în luna septembrie, vremea fiind perfectă pentru noi.

Ce ne-am pus în bagaj

Am optat pentru bagajele de mână din mai multe considerente, unul dintre ele fiind ușurința cu care ne-am deplasat.

 

 

 

 

Prima noapte am petrecut-o într-un hotel care se află în proximitatea Aeroportului 

În prima noapte am ales să ne cazăm mai aproape de Aeroport, la Zleep Hotel, chiar în incinta Aeroportului. Acesta se află la 5 minute de mers pe jos de la avion, deoarece recepția hotelului din Billund este închisă dupa ora 23.00

Tariful pe care l-am avut la acest hotel, cazare +mic dejun a fost de 213 euro pentru toți membrii familiei 2 adulți și 2 copii. Camera noastră era dotată cu un pat dublu și un pat supraetajat.

Dată fiind ora târzie la care am ajuns, tot ce am apucat să facem a fost sa ne cazăm și să dormim. A doua zi când ne-am trezit a început cu adevărat vacanța noastră. Am rămas plăcut surprinși de micul dejun de la hotelul la care am fost cazați, fiind un bufet suedez generos , pentru toate gusturile. Vederea din restaurant dădea către Aeroport unde puteai zări avioanele care aterizau sau decolau fiind o atracție pentru copii, în special, dar și pentru adulți.

A început excursia mult dorită

După micul dejun ne-am întors la Aeroport pentru a lua un autobuz care ducea direct către Legoland Billund. Sunt două variante de a ajunge acolo: fie mergi pe jos, aproximativ 20 de minute, fie alegi varianta autobuzului și ajungi în 5 minute.

INFO: Check-in-ul se face între orele 15 -18, dar ei sunt foarte flexibili și îți oferă posibilitatea de a te caza și mai repede.

Dacă optezi pentru cazarea în Resort e bine de stiut că ai la intrare o hartă mare tip tablou care îți ușurează drumul până la Hotel. Este bine de reținut faptul că ai posibilitatea de a-ți lua o hartă mică, tip pliant care îți va ușura drumul prin resort.

Ca și cazare sunt 3 variante:

  1. Cea mai ieftină variantă de cazare este Legoland Pirates’Inn Motel. Noi am plătit pentru 2 nopți 453 de euro, cu mic dejun inclus.
  2. Castle Hotel – costurile erau de aproximativ 1055 euro / 2 nopți cu mic dejun
  3. Legoland Hotel – 808 euro / 2 nopți cu mic dejun inclus

 

Cazarea noastră

Cazarea pe care am ales-o a beneficiat de un pat dublu si un pat supraetajat. Am descoperit o cazare generoasă, cu multe jucării din lego, inclusiv un cufăr plin de piese, un cuier din Lego, o multitudine de accesorii proiectate din piese Lego care ne-au lăsat plăcut impresionați. Copilul nostru a fost atras foarte mult de cufăr și toată experiența în sine a fost o reală bucurie pentru noi.

Despre LegoLand Billund

A fost deschis pe 7 Iunie 1968 și se întinde pe o suprafață de 5,7 ha. Parcul este situat lângă fabrica inițială și Aeroportul Billund , al doilea cel mai aglomerat aeroport din Danemarca.  Fabrica în sine atrăgea deja aproximativ 20.000 de vizitatori pe an până la mijlocul anilor 1960, care veneau să vadă modele produse pentru târguri și magazine

La construcția lui s-au folosit aproximativ 45 de milioane de blocuri LEGO  pentru construcția de case colorate.

Parcul, a fost extins în 2019, pentru a acoperi 45 de acri (18 ha), este împărțit în nouă zone tematice, inclusiv Duplo Land , Imagination Zone , LEGOREDO Town , Adventure Land , Lego City , Knight’s Kingdom , Mini Land , Pirate Land și Ținutul Polar .

Adventure Land

Această zonă conține construcții tematice, plimbări cu jet ski-ul, plimbare cu mașinile de pompieri unde fiecare familie avea posibilitatea să stingă un foc, datorată unui incendiu.

Duplo Land

Se adresează copiilor mai mici, cu vârste cuprinse între 2 și 6 ani. Găsești locuri de joacă indoor și outdoor, un trenuleț duplo al cărui traseu este pe șine suspendate, un carusel cu avioane Duplo, un observator mobil unde te poți urca pentru poze panoramice etc.

Imagination Zone

Aici ne-a impresionat cel mai mult  Lego Atlantis, Sea Life care a fost adăugat în 2007. Atracția începe cu un film animat, cu figuri Lego și un submarin care călătorește în orașul scufundat Atlantida. Există, de asemenea, un acvariu Sea Life cu un tunel subacvatic și alte activități practice cu peste 800 de creaturi marine. În jurul acvariului sunt numeroase figurine și modele Lego.

Regatul cavalerilor

Este situat în interiorul unui castel medieval. Una dintre cele mai impresionante călătorii a fost plimbarea cu rapidul cu tema viking.

Orașul LegoRedo

Aici am descoperit o mină Lego, un roller coaster western, o canoe Lego și un tren Lego. Tot aici se poate vizita casa groazei, una dintre cele mai apreciate de către copii.

 

Mini Land

Aici sunt reprezentate peisaje, clădiri din toată lumea în miniatura. Am fi putut petrece ore în șir doar studiind modul în care diferitele detalii au fost construite cu blocuri Lego. Aici am putut observa cum funcționează trenul, cum decolează un avion, cum laptele este produs de la fermele de vaci, îmbuteliat și dus la magazin. La MiniLand am putut observa cele mai impresionante clădiri din lume cum ar fi Burj Khalifa, Turnul Eiffel etc

Lego Movie World

Zona aceasta este destinată vizionării de filme. Aici am găsit cea mai lungă coadă, dar nu ne-am plictisit deloc pentru că pe pereți erau tot felul de table lego pe care puteai să construiești sau să scrii ceea ce a făcut ca așteptarea să fie plăcută.

Ninjago World

Aici ne-am putut plimba cu un trenuleț unde puteai vedea tot felul de imagini din desenele Ninjago. Tot aici este o zonă dedicată spectacolului cu lasere.

Pollar Land

Aici este cel mai palpitant roller coaster din tot LegoLandul. Sunt reprezentate zonele polare atât Polul Nord cât și Polul Sud. Aici există un acvariu imens cu pinguini vii. Roller Coaster ul atinge o viteză foarte mare. La un moment dat intră într-o peșteră unde se închid ușile, se face întuneric beznă și dintr-o dată cade tot trenul câteva etaje mai jos. Adrenalina a crescut la maxim, dar a fost o experiență inedită.

Pirate Land

Aici este zona piraților, o zonă cu multe bărci în care te puteai plimba pe bărci, cu tunuri. De pe margine te puteau stropi oamenii. Aici a fost momentul în care am ieșit uzi leoarcă de acolo. La sfârșit spațiul era dotat cu niște încălzitoare unde te puteai usca.

 

A treia zi am alocat-o zonei de safari – Givskud Zoo Zootopia

Zona de safari se află la o distanță de 30 de km față de Legoland.  Noi am ales varianta închirierii mașinii, deoarece nu ai acces în toată grădina zoologică fără mașină. Pentru cei care merg fără mașină au posibilitatea de a merge cu un safari bus. Aici poți vedea animalele, ca într-un safari. Animalele erau împărțite în funcție de zona de proveniență: Africa, Asia, America

Zoopedia poate fi vizitată și pe jos, pe un traseu de 6 km, dar vizitarea animalelor este limitată.

Animalele nu pot fi hrănite de către vizitatori, dar ele vin foarte aproape de fiecare mașină. În zona unde se află leii există o zonă tampon, formată din niște porți mari, înalte astfel încât leii nu pot ieși. În acea zonă trebuie să ții ușile închise pentru protecție.

De reținut faptul că zona de safari este închisă iarna.

Prețul unui bilet per adult ne-a costat 33 euro, iar pentru un copil 20 euro.

La ieșirea din grădina zoologică se poate vizita într-un parc natural peste 50 de dinozauri giganți.

Toată experiența în sine a fost o adevărată lecție, atât pentru noi cât și pentru copii.

Pentru această vacanță puteți alege persioada de vacanță școlară 2023, cât și vacanța februarie 2023. Am învățat cât de importantă este răbdarea, timpul pe care îl aloci unui asemenea proiect, cât și pasiunea cu care este construit tot resortul.  Am descoperit o zonă minunată în care copiii învață multe lucruri prin minunatele construcții Lego.

Pentru mai multe idei de călătorii cât și tabere pentru copii sfaturi, sugestii și opinii puteți apela cu încredere la Smart Camps

Lasă un răspuns

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...