Calatorind e mai bine

Amintirile unui concediu unic – Lefkada, Grecia

Astăzi am avut o zi mai lejeră și am avut timp să mă uit puțin peste fotografiile de acum 4 ani din Lefkada, Grecia.

Mi-aduc aminte cu drag de acest concediu pentru că a fost primul și din păcate, ultimul, în care am luat-o cu noi și pe mama mea. Pentru ea, a fost prima ieșire afară din România și nu am cuvinte să vă spun cât de emoționată a fost. Mama a fost genul de persoană care se uita la toate documentarele de la televizor legate de țări străine și era doxă în tot ceea ce ținea de geografia lumii, chiar dacă nu ieșise niciodată din țară. Mereu îmi spunea că dacă ar fi să meargă undeva ar alege Grecia din cauza naturii uimitoare și a mâncării autentice. Îmi povestea de istoria sa, de ruinele antice, de cultură sau peisaje insulare superbe.

Călătoria vieții

Știu că în momentul în care i-am spus că o să mergem toți m-a îmbrățișat atât de tare și mi-a spus că va fi călătoria vieții ei. Și așa a și fost! Mi-aduc aminte că stătea cu ochii lipiți de geamul mașinii,  în orice plimbare pe care o făceam și trăia cu atâta drag fiecare zi, încercând,  parcă, să nu rateze nicio clipă din minunățiile care ne apăreau în față.

Ca și destinație am ales Lefkada pentru că ne-au cucerit fotografiile văzute pe internet și vă spun sincer, că a fost cea mai bună alegere.

Plaja care ne-a impresionat extrem de mult a fost Porto Katsiki. Odată ajunși pe plajă am crezut că am aterizat efectiv în grădina Raiului. Apa aceea de un albastru azuriu ireal, claritatea apei, curățenia de acolo, dealurile acoperite de pini și stânci calcaroase și toate sentimentele acelea care îți insuflau liniște sufletească ne-a cucerit efectiv.

Bucătăria grecească

Mâncarea te lasă fără grai dacă știi să alegi restaurante care folosesc ingrediente proaspete.  Este fresh, nu lipsesc lămâile din rețetele lor care le dă o prospețime și un gust aparte. Rețetele autentic grecești sunt un amestec inspirațional de istorie, cultură și prospețime.

Am mâncat mult pește, calamari, salate grecești care erau nelipsite de la masă, dar am încercat și gyros sau chiftele în restaurante home food.

Vei rămâne în sufletul meu

Știu, cu siguranță, că vacanța noastră în Grecia a fost unică,  iar o parte din sufletul mamei mele a rămas acolo.

Probabil, dacă ea ar fi acum lângă mine, mi-ar spune:

“Hai fetița mea să mai facem o escapadă în Grecia”.

Acum, însă, o pot simți aproape de mine când privesc florile ei din grădină sau tufa de leandru pe care a reușit să o aducă cu ea acasă, în speranța că va avea Grecia mai aproape de ea.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...