Retete

Mâncare de mazăre cu cartofi, o rețetă simplă și sănătoasă

Astăzi am ajuns la magazin pentru a îmi face cumpărăturile necesare și am găsit leuștean proaspăt, semn că vine primăvara.  Leușteanul merge foarte bine la mâncarea de cartofi, de aceea mi-a venit o idee de mâncare simplă șu gustoasă.

Una din rețetele care îmi aduc aminte de copilărie este mâncarea de mazăre cu cartofi. Mama mea o gătea destul de des pentru că ne plăcea tuturor. Este o rețetă simplă, ușor de făcut și garantez că o să îi placă întregii familii. Întotdeauna mâncarea de mazăre a ieșit mult mai bună când am pus și cartofi.

Nu își au rostul prea multe cuvinte, de aceea o să vă las direct rețeta

Ingrediente:

  • ceapă
  • morcovi
  • zuchini
  • ardei verde
  • cartofi
  • mazăre
  • sos de roșii
  • sare, piper, boia dulce
  • leuștean

Am început prin a pune la călit legumele: ceapa, morcovul, ardeiul, zuchini. Ultimile trei legume le-am dat prin răzătoare ca să nu facă copiii figuri 🙂

Am adăugat apoi, mazărea (eu am folosit congelată) și cartofii tăiati cuburi. Am pus condimentele: sarea, piperul și boiaua dulce si am lăsat la fiert până ce s-au fiert toate legumele. Spre sfârșit am adăugat pastă de roșii și am mai dat în clocot de câteva ori. Am adăugat leușteanul și gata mâncărica de cartofi cu mazăre.

Această rețetă face parte din seria rețete simple de mâncare, ușor de digerat, potrivit atât pentru perioada de post cât și pentru cei care doresc să facă un detox în organism, reducând substanțial consumul de carne.

Aceasă rețetă este ideală pentru zilele de post, dar poate fi și garnitură pentru fripturi.

Sper că vă place această rețetă și că o să o încercați și voi. Pentru alte detalii sau comentarii mă puteți găsi si pe Facebook – Familia Mea sau Instagram – Familia Mea

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...