Lupta mea cu zahărul este constantă și dificilă. De aceea, pe mine mă ajută foarte mult să-mi programez mesele dinainte cu o zi, ca să nu am alte pofte de gustări nesănătoase.
De câteva zile, mi-am propus să prepar o rețetă sănătoasă pentru familia mea, ușor de preparat, gustos și fără zahăr.
Este vorba de terci de ovăz cu fructe, îndulcit cu sirop de agave dark ecologic pe care eu l-am găsit aici și vi-l recomand și vouă. Este extrem de benefic în vederea înlocuirii zaharurilor, fiind recomandat diabeticilor și celor care vor să slăbească
Acest îndulcitor natural are mai mulți nutrienți spre deosebire de zahărul obișnuit, fiind este o alternativă gustoasă și aromată când este adăugat în alimente. Eu îl folosesc în cafea, în prepararea cremelor din prăjituri, etc. Nu este amar și se aseamănă la gust cu mierea, însă este un produs destul de lichid care va trebui adaptat, în special la rețetele care necesită coacere. Eu obisnuiesc, atunci când înlocuiesc zahărul cu sirop de agave să pun făină mai multă din cauza consistenței sale lichide.
Benefecii ovăz
.Cu toții știm că ovăzul are multe beneficii printre care:
- nu conține gluten
- ajută la un aspect plăcut al pielii
- este bogat în fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu și alte minerale
- are proprietăți hidratante și de regenerare
- ajută la scăderea în greutate
- reduce nivelul de zahăr din sânge
- reduce riscul de apariție al bolilor de inimă
Știați că: Ovăzul este bogat în carbohidrați și fibre, dar și mai bogat în proteine și grăsimi decât majoritatea celorlalte boabe. Sunt foarte bogate în multe vitamine și minerale.
Ingrediente terci de ovăz
- o cană de fulgi de ovăz
- o cană de lapte
- o cană de apă
toate în proporții egale
- sirop de agave (după gust)
- fructe proaspete, dar și fructe uscate. Eu am folosit merișoare deoarece contin proteine, minerale si vitaminele A, B1, B2, B3, C si E.
Mod de preparare
Într-o oală se pune apa, laptele și ovăzul. Se lasă la fiert până consistența devine gelatinoasă.
Ovăzul conține o fibră solubilă puternică numită beta-glucan. Acesta se dizolvă parțial în apă și formează o soluție groasă, de tip gel, în intestin.
Beneficiile pentru sănătate ale fibrelor beta-glucanice includ:
- Niveluri reduse de LDL și colesterol total
- Reducerea glicemiei și a răspunsului la insulină
- Un sentiment sporit de plenitudine
- Creșterea crescută a bacteriilor bune în tractul digestiv
Vă las și un video cu modul de preparare al rețetei