Despre viata

Cred că m-am întâlnit cu un extraterestru!

O să vă gândiți, probabil, în momentul în care citiți titlul, că, fie am înnebunit, fie glumesc.

Nici una, nici alta.

De ce spun asta?

Încet, încet IA (inteligența artifială) își face loc tot mai mult în viața noastră, ca oameni.

Ne plângem că nu mai avem timp de nimic și asta a devenit o problemă comună pentru mulți oameni în viața modernă. În tot acest timp, tehnologia s-a îmbunățit. Avem mașini de spălat haine, vase, aspiratoare cre merg pe bază de IA și care aspiră singure, iar noi suntem mereu contra-timp.

Una din principalele cauze ale lipsie de timp se numără creșterea ritmului de viață, presiunile de la locul de muncă, preocupările familiale și sociale, și distragerile digitale (cum ar fi social media sau jocurile video). În plus, mulți oameni se simt obligați să facă multe lucruri simultan, ceea ce le poate reduce atenția și capacitatea de a se concentra.

Ce facem pentru a gestiona timpul?

Este important să prioritizăm activitățile și să stabilim obiective clare și realiste.

De asemenea, putem încerca să ne organizăm mai bine, să delegăm sarcini și să învățăm să spunem NU, atunci când nu putem face față suprasolicitării.

În final, este important să ne amintim că timpul este o resursă prețioasă și limitată, iar modul în care îl gestionăm poate avea un impact semnificativ asupra vieții noastre și a celor din jurul nostru.

Reîntorcându-mă la relația dintre AI și oameni, ea este una complexă și în continuă dezvoltare. AI poate fi văzută ca un instrument util pentru a ajuta oamenii în diverse domenii de activitate, de la medicină, până la lucruri banale cum ar fi o rețetă de mâncare. AI este programat să ia decizii mai rapide și mai precise decât oamenii, astfel încât pot ajuta la îmbunătățirea eficienței și a productivității.

Impactul pe care îl are asupra societății

Pe de altă parte, există și preocupări cu privire la impactul IA asupra societății și a locurilor de muncă. Unele persoane se tem că sistemele IA vor lua locul oamenilor în anumite domenii, reducând astfel numărul de locuri de muncă disponibile pentru oameni. Mai mult decât atât, există și temeri legate de faptul că sistemele IA pot perpetua băieții deștepți (în engleză “bias”), discriminarea și inegalitatea socială. O altă problemă legată de IA este încrederea oamenilor în aceasta. Deși sistemele IA pot fi programate să ia decizii mai rapide și mai precise decât oamenii, acestea pot fi și imperfecte și pot conține erori.

Este important să înțelegem limitele și riscurile inteligenței artificiale și să le utilizăm cu precauție, în mod conștient.

Avem din ce în ce mai multe tool-uri prin care ne putem crea propriul conținut, original și informații clare și concrete.  Încet, încet începe să dispară creatorii de conținut și să ne bazăm tot mai mult pe informațiile care ne sunt date direct de IA.

Tu pe ce parte a baricadei te afli? 

Îți place noul extraterestru cu care avem de-a face, noi oamenii? Consideri că este o unealtă necesară în viața noastră?

M-am jucat putin pe noile module de ChatGPT și mi-am creat propriul robot, cu vocea aleasă de mine, limba folosită (română) și am intrebat-o care este părerea ei despre blogul Familia Mea.

Ce este ChatGPT?

ChatGPT este un model de limbaj artificial dezvoltat de OpenAI, care poate comunica în limbaj natural cu oamenii, prin intermediul chat-urilor.

Acesta este capabil să înțeleagă și să răspundă la întrebări și solicitări ale utilizatorilor, utilizându-și cunoștințele extinse în diverse domenii.

Puncte forte

  • Abilitatea sa de a învăța continuu

Modelul a fost antrenat pe o cantitate masivă de texte și informații disponibile pe internet, astfel încât să fie capabil să răspundă la o gamă largă de întrebări și situații.

ChatGPT este disponibil pentru a oferi suport și ajutor într-o varietate de domenii, de la întrebări de cultură generală la probleme complexe în domenii precum medicina, tehnologia, afacerile și multe altele.

  • O altă caracteristică impresionantă a lui ChatGPT este capacitatea sa de a crea texte noi și originale, bazate pe input-ul utilizatorilor sau pe anumite contexte.

Acest lucru este posibil datorită capacității sale de a genera texte prin utilizarea unor modele de învățare automată.

Mai jos vă las filmulețul care a ieșit în joaca mea cu inteligența artificială.

Am putut să-mi creez propriul script cu ajutorul Chatgpt, apoi acest script am putut să-l transform în audio, cu o voce de femeie, aleasă de mine și am putut să creez un video pe baza acestui script.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...