Seara de lectura

Povestea unei colivii – Editura Cartemma

Povestea unei colivii scrisa de Rodoula Pappa, ilustrata de Celia Chauffrey.

– Buna ziua, pasare! Eu sunt o colivie, o colivie goala. Cu gratii de jur imprejur si o usa in mijloc. Ce frumoasa esti! Ai vrea sa facem cunostiinta? Sa te odihnesti in interiorul meu? Sa locuim impreuna?

Imi voi deschide usa, ca sa poti zbura inauntru, dupa care am sa o inchid, iar tu vei uita cum e sa traiesti in natura, sa te inalti spre cer, sa construiesti cuiburi si sa calatoresti prin lume

Vei fi asa de fericita! Nu-ti va mai fi foame niciodata. Vei avea apa proaspata si seminte din belsug. Nu vei mai avea nicio grija!

Am sa-ti indeplinesc orice dorinta, chiar inainte de a stii ca o ai. Ce oportunitate! Asculta-ma, nu o rata! Te vei odihni in puf si vei trai in liniste si pace!

Ce spui?

Dragii mei, aceasta este propunerea unei colivii goale care a plecat in cautarea unei pasari. Orice fel de pasare, cat ar fi ea de mica sau mare, ar fi ideal sa gaseasca. Colivia noastra nu vrea sa ramana singura.

Tu ce ai spune in locul pasarilor?

Ai accepta aceasta provocare?

Ei bine, colivia noastra a pornit in lung si-n lat si s-a intalnit cu multe pasari, care mai de care mai libere, mai bucuroase si mai fericite. A vorbit cu randunica, cu vrabiuta, cu privighetoarea, cu o ratusca si chiar si cu maretul paun sau cu adormita bufnita.

Povestea aceasta este o lectie de dragoste, o dragoste lipsita de egoism asa cum ar trebuie sa fie toate iubirile.

Atunci cand ceri mai mult decat poti sa dai e clar ca nu vei primi, dar atunci cand iubesti si oferi fara sa ai asteptari de la cei la care le oferi dragoastea ta, cu siguranta vei stii ce inseamna multumirea.

E greu, dar nu imposibil.

Colivia noastra a gasit drumul spre fericire si s-a gandit ca ar fi cazul sa arunce usa atat de departe, incat sa nu o mai gaseasca nimeni. Ar fi ideal ca toti cei care iti ingradesc libertatea si pun stapanire asupra ta sa isi arunce usile inchizatoare departe, in largul marii. Pentru ca dragostea este atunci cand simti ca alaturi de cei cu care traiesti esti …liber.

Editura Cartemma  s-a intrecut din nou, pe sine insusi cu aceasta carte cu adevarat minunata si cu un mesaj care te invata despre dreptul la libertate.

O recomand cu mare drag!

-Buna ziua, pasarilor! Eu sunt o colivie, o colivie goala, cu gratii de jur imprejur, dar fara usa.

Ce frumos zburati cand va inaltati spre cer! Sa aveti parte de drumuri bune si de aventuri frumoase in lumea intreaga!

Era singura colivie din lume care avea nu una, nu doua, ci multe, multe pasari, ami multe decat putea ea sa numere, care zburau in jurul ei, libere!

Dar bineinteles, va veti intreba: o colivie fara usa, mai este oare ea o colivie?

Va las pe voi sa va ganditi la un raspuns.

Multumesc Cartemma

 

 

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...