Sirop de agrise si coacaze rosii (rozinchine)

An de an in gradinuta noastra avem o productie micuta de agrise, coacaze rosii, zmeura si mure. Mult timp le-am mancat direct din tufa, aveam placerea asta sa le culegem si sa le mancam, anul trecut am ales sa facem sirop de agrise presat la rece, reteta o gasiti aici iar anul acesta am decis sa facem un siro din agrise si coacaze rosii, ca la mama acasa. Gustul este fenomenal, mai ales ca e o combinatie intre dulce si acrisor ceea ce ii ofera o savoare deosebita,

Asadar dupa o tura prin gradina am reusit sa culegem aproximativ 4 kg de fructe iar rezultatul vi-l arat mai jos…o minunatie de gusturi proaspete si pline de vitamine.

Beneficii agrise

Agrisele contin minerale si oligoelemente precum potasiu, calciu, fosfor, fier, zinc si nu in ultmul rand vitamina C a carei concentratie depaseste cu mult pe cea a citricelor. Actiunea eu este potentata de flavonoide, antioxidanti cu efect protector asupra vaselor de sange si favorizeaza circulatia sangelui. Este foarte benefic in orice perioada a timpului, dar iarna cu atat mai mult cu cat ne ajuta la intarirea organismului

Beneficii coacaze rosii

Rozinchinele (coacazele rosii) contin vitamina C din plin, potasiu si magneziu. Creste imunitatea, contribuie la buna functionare a sistemului nervos si cardiovascular dar si trateaza starile de convalescenta si anorexie nervoasa. Elimina acidul uric din organism contribuind la prevenirea litiazei renale. Ajuta tranzitul intestinal. combate colesterolul si regleaza apetitul

Ingrediente

  • 4 kg de fructe
  • 4 kg zahar

Dupa ce am cules fructele, le-am spalat foarte bine si am curatat toate coditele. Am pus fructele pe foc impreuna cu zaharul si am lasat sa fiarba cca 2 ore. La sfarsit, am alsat putin sa se raceasca, ca sa nu ne oparim si apoi am dat siropul printr-o sita foarte fina (ca sita pentru ceai). Important e sa ramana siropul curat, fara seminte. Dupa ce am dat siropul prin sita l-am pus din nou pe foc sa dea in clocot pentru a-l putea pune in sticle sa se videze capacele. Am ales sticlele, le-am spalat foarte bine, apoi am pus siropul pe care l-am lasat peste noapte sub o patura. Cam atat …. rezultatul este un gust dulce acrisor, care merge chiar si pe o friptura sau intr-un cocktail.

Eu zic ca merge orice minut investit in acest siropel. Veti descoperi un gust desavarsit

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *