Sanatate

Povestea mea din spatele bolii Lyme

Multă vreme m-am ferit să povestesc prea mult despre problemele mele personale. Dar, în ultimul timp m-am gândit că poate experiența mea cu boala lyme va ajuta și pe alții să meargă pe drumul cel bun, spre vindecare.

Am urmărit zeci de videoclipuri legate de tratamente, am citit și mai multe. Toate mă lăsau în ceață, ba mai mult îmi dădeau o stare de neliniște sufletească neștiind cum să abordez problema.

As vrea să pot să explic pe înțelesul tuturor ce a însemnat pentru mine viața cu această boală. În speranța ca acest articol ar putea să vă îndrume către vindecare.

Față-n față cu boala Lyme

În 1 iunie 2020 am luat copiii și împreună cu prietenii noștri am plecat la cules de soc și mușetel. Scăpați din carantină ne-am bucurat ca am putut să ne bucurăm de soare și de aerul curat. Am îmbrățișat această aventură cu brațele deschise. Am umblat pe coclauri ascunse, ne-am simțit bine, am făcut poze într-un câmp de maci, am servit prânzul în natură și ne-am bucurat de soare.

Nici nu ne-am gândit că toată această aventură ar putea să provoace atâta durere, ulterior!

Ajunși acasă, am făcut un duș și am adormit.

A doua zi, vorbind la telefon cu mama mea am observat pe gleznă ceva foarte mic, ca o aluniță, care mișca și care îmi dădea o senzatie de mancarime. Atunci, mi-am dat seama că este o căpușă. Analizând mai atent am observat că aveam de fapt 3 căpușe înfipte în gleznă. Imediat am mers la copii să îi verific. Fiica mea de 11 ani avea și ea una înfiptă tot în gleznă. Băiatul și soțul meu au  scapat. I-am sunat imediat pe prietenii noștri să se verifice și ei, descoperind ulterior că și ei aveau căpușe înfipte, tot în picior. Am dat fuga la dermatolog. Practic ne-am încadrat în cele 24 de ore de la înțepătură. Ni s-au scos capușele și ni s-a dat tratament cu antibiotic 5 zile. Ulterior am aflat ca o căpușă te poate infecta cu boala lyme chiar din primele 5 minute dupa ce intră în piele. Dar, atenție NU TOATE SUNT INFECTATE.

Am administrat antibioticul urmând mai apoi, după 4 săptămâni să ne facem  analiza Elisa pentru a vedea dacă am fost infectate sau nu.

Dupa nici 3 săptămâni de la mușcătură eu am început să am stări foarte rele. Nu cred că pot să exemplific ceea ce simțeam exact. Dar, pot să vă spun că așa rău nu m-am simțit niciodată. Simptomele de borrelia au apărut repede.

Aveam:

  • stări de leșin, combinate cu o amețeală puternică,
  • probleme digestive,
  • frisoane (fără febră),
  • spasme musculare,
  • parestezii în partea dreaptă,
  • lipsa poftei de mâncare,
  • greață, vărsături
  • o stare de parcă nu eram eu
  • probleme neurologice

Toate aceste simptome erau zilnice și constante. Nu dispăreau deloc pe toata durata zilei. Noaptea era mai bine și puteam să mă odihnesc. Partea dreapta a feței îmi amorțea și simțeam că urmează să-mi paralizeze fața. Am mers la urgență povestindu-le problemele pe care le am. M-au încadrat la enterocolită, mi-au dat tratament și m-au trimis acasă spunându-mi că analizele sunt bune. Simptomele nu au trecut, însă.

Spre seară am mers din nou la urgență, dar cu toată povestea legată de Covid, nu a venit nimeni la mine, timp de 2 ore. M-am ridicat în picioare și am plecat de acolo, sperând că poate acasă, mă voi face mai bine.

A doua zi am mers să îmi recoltez testul Elisa, atât eu cât și fata mea. A mea a iesit pozitiva IGM (ceea ce indica o infecție nouă), a fetei mele a ieșit negativ. Atenție, analiza Elisa poate ieși câteodată și fals negativă.

A urmat apoi să vorbesc cu medicul dermatolog care m-am îndrumat către un medic infecționist. Acesta m-a îndrumat să recoltez analize pentru testul Western Blot (în cazul unui rezultat pozitiv sau echivoc la testul ELISA).

Analiza Western Blot a iesit pozitivă, tot pe partea de IGM, ceea ce indica o infecție nouă.

IGM – INFECTIE NOUA (perioada de 6 luni)

IGG – INFECTIE VECHE (dupa 6 luni de la înțepătură)

Am ieșit pozitivă pe toate infecțiile IGM și anume : garinii (afecțiune neurologică), afzelli (afecțiunea oaselor), spielmanii (inimă și piele) și burgdorferii (borrelioză).

Medicul infecționist mi-a recomandat încă 30 de zile de antibiotic asigurându-ma că este suficient tratament pentru o infecție nouă. Din păcate, cu toată pandemia COVID nu a avut timp să-mi explice cum trebuie administrat tratamentul. Dacă ar trebui să iau vitamine sau nu. Practic am fost a nimănui. Tot tratamentul a fost transmis telefonic.

Eu, în continuare mă simțeam foarte rău. Stările mele nu se îmbunătațeau deloc, nici chiar pe parcursul tratamentului nu am semnalat îmbunătățiri.

De acum a urmat autoeducația mea, în privința bolii Lyme. Am început să caut, să mă informez, să citesc cât mai multe articole și am descoperit că boala Lyme merge tratată foarte bine în primele luni de la mușcătură, dar și în faza cronică, cu tratament adecvat.

Ce înseamnă acest tratament adecvat?

Pe scurt, îmbunătățirea imunității, prin regim alimentar, vitamine sintetice și schema de antibiotic disociat

  • 0 zahăr
  • 0 carne de vită
  • multă apă (3 litri pe zi)

Am căutat un medic care să trateze această boală. Am descoperit cu tristețe că Lyme-ul nu este considerată o boală cronică, iar statul nu decontează deloc analizele, medicamentele și nici măcar nu poți să iei concediu medical.

Sistemul medical românesc nu recunoaște această boală și, în consecință, nici nu a inclus analizele acestei boli pe lista celor decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Norocul meu este că am avut câteva economii și am putut să merg la București pentru investigații mai amănunțite, analize și tratament corespunzător.

Am aflat că în România avem 2 medici care pot trata cu succes boala Lyme. Unul la Târgu Mureș/Constanța (Clinica Hiperbară), doctor Bogdan Ion și celălalt la București, doctor Tatiana Roșca (tratament cu antibiotic disociat, timp de mai multe luni)

Boala Lyme afectează zeci de mii de români, iar numărul lor crește. Autoritățile neluând în seamă răspândirea căpușelor.  Fiind o boală infecțioasă, tratamentul este pe termen lung, dar nu imposibil.

Scriu aici în speranța că veți învăța din povestea mea și veți putea merge la doctor fără să vă mai ocoliți simptomele, putând să aveți parte de tratament adecvat bolii Lyme.

Consider că este necesar ca boala Lyme să fie inclusă pe lista acestor boli infecțioase și rog statul roman să lupte împotriva acestui flagel.

An de an, mii de români ajung paralizați, cu sechele neurologice sau chiar chisturi pe organe, afectând încet-încet tot sângele care circulă în organism. Este o boala care te pune la pat, indiferent cât de tânăr ești sau câtă energie ai. Boala nu te întreabă dacă ești pregătit sau nu, daca ai copii care depind de tine, dacă ești pregătit să mori.

Tratamentul adecvat

După 3 luni de imposibilitate de dialog, stări de rău agresive, soțul meu a reușit să mă duca la o Clinică în București. Acolo mi s-a recomandat regim alimentar, fără zahăr, fără carne roșie (vită, vânat), multă apă (3 litri/zi), 500 gr de fructe, produse naturale, de la producătorii locali. Am înlocuit zahărul cu mierea, iar poftele de dulce mi le-am înlocuit cu produse făcute în casă, îndulcite cu miere. Am descoperit că mierea încălzită sau folosită în cuptor nu este cancerigenă ci doar își pierde din proprietăți. Important este că îndulcește, ceea ce pe mine m-a ajutat foarte mult să pot duce acest regim. Am învățat să mănânc, chiar dacă nu-mi era foame, încercând astfel să restabilesc echilibrul corpului.

Mi  s-au recomandat vitamine pentru întărirea sistemului imunitar: Vitamina C (1000 mg), Vitamina D (2000UI), Curcumina, Multivitamine și un hepatoprotector.

Doctorul mi-a spus că nu mă poate trata direct cu antibiotic până nu-mi întărește sistemul imunitar și nu vede ca încep să mă vindec pe partea de stomac. Consider că atunci a început cu adevarat tratamentul meu împotriva acestei maladii și că din acel moment am primit o nouă șansă la viață.

Tratamentul este lung. Durează deja de mai bine de un an, dar îmbunătățirile sunt pe măsură.

Am început după aproximativ 6 luni de imunizare și tratamentul disociat cu antibiotice. Tratament care varia între 28 zile – 21 zile, combinate, cu pauze de 7-10 zile intre ele . Am reușit să duc cu brio acest tratament și să mă simt mult mai bine chiar decât eram înainte să mă îmbolnăvesc.

Nu contest că am mai avut reacții și stări de rău, în această perioadă, dar care se datorau în mare parte stărilor de anxietate, care s-au dezvoltat în mine de când am aflat de maladia lyme.

Încet, încet, cu auto-educație, know-how și poate noroc încep să văd viața cu alți ochi.

Știu că prezentarea este lungă. Dacă aveți nelămuriri sau întrebări, vă rog să mi le adresați în secțiunea Comentarii.

Sfatul meu este să mergeți la un medic care tratează acestă boală și să faceți exact ceea ce vă spune el. Nu încercați tratamente alternative. Urmați sfatul doctorului și vedeți că va fi bine.

Eu sunt unul din acei pacienți care văd viața cu alți ochi. Care se bucură de fiecare zi cu soare, de copii și de familie.

Vă doresc multă sănătate și să auzim de bine!

Photo: unspalsh

 

 

 

 

 

 

 

 

60 de comentarii

  1. Simion Simona spune:

    Buna ziua! Imi spuneti va rog la ce clinica si la ce doctor ati fost?
    Multumesc!

    1. Buna ziua, am fost la dna dr Tatiana Rosca din București. Cu dansa am avut cel mai bun feedback si am simtit-o aproape de sufletul meu.

      1. Diana spune:

        Ati facut rmn la cap în perioada investigațiilor?

        1. Nu, nu am facut deloc RMN pentru ca nu mi-a cerut doctorul care imi urmareste boala. Eu am început tratamentul destul de repede de la mușcăturq, undeva la vreo câteva luni. Inițial am început cu vitamine pentru creșterea imunitatii

        2. Nu, nu a fost nevoie deoarece la mine boala a fost la inceput de debut.

      2. Mădălina spune:

        Bună Laura. Eu merg tot la dna doctor Roșca. Sunt la prima schema de antibiotice. Sunt însă pline de pete maronii spre mov, care au apărut de când am început Valtrexul. Acum cu antibioticul s-au înmulțit. În plus sunt și deranjată la stomac. Ai avut asa ceva? Cum ai tolerat tratamentul?

        1. Bună Mădălina!
          Cred ca singura care te poate ajuta este însăși doamna doctor!
          Eu am comunicat foarte bine cu dansa și orice întrebare aveam, dansa îmi răspundea. Tot ce pot sa-ti spun este ca am avut nenumărate efecte de-a lungul tratamentelor, nici nu le mai țin minte. Dar, am fost optimista și am stiut ca pot trece peste asta. E important sa fii optimista și sa o intrebi pe doamna doctor orice nelamurire! Din ce îmi aduc aminte știu ca pe Valtrex am dezvoltat un herpes urat cum nu am mai avut pana atunci. Este important să bei cei 3 litri de apa și sa mănânci regimul pe care ți l-a transmis. Apa te va ajuta cu siguranță sa elimini mai bine bacteriile.

      3. Alina spune:

        Unde o pot gasi pt dna dr Tatiana Rosca? Puteti lasa un nr de telefon? Va rog din suflet!

        1. O Gasiti in Bucuresti, la Clinica Panduri

      4. Georgiana spune:

        Un nr al d nei dr ori la clinica sa pot face o programare aveți va roggg

    2. Sebastian spune:

      Buna ziua.
      Pe care dintre cei doi medici specialisti in Lyme ii recomandati, avand in vedere ca noi suntem din Arad.
      Va multumesc anticipat.
      Sebastian

      1. Eu am fost la amandoi, am ales sa merg in continuare cu dna doctor Tatiana. Mentionez ca amandoi sunt foarte buni, trateaza diferit, insa, dar cu acelasi rezultat.

        1. iulian spune:

          Buna ziua.
          Imi puteti spune va rog cum pot sa o gasesc pe dna doctor Tatiana Rosca, clinica, nr. de telefon ?

    3. radu brudea spune:

      Clinica MedLife, str. Clucerului nr 55, langa Arcul de Triumf. Va puteti acolo si personal inscrie programa. 021 9646.

  2. Andreea Arif spune:

    Wow, este minunat ca ai putut expune povestea ta aici. Cu siguranta va prinde bine multor persoane. Capuse sunt din pacate peste tot, atat in parcurile dintre blocuri din oras cat si pe dealuri, pe munte. Destul de des venim si noi acasa cu ele, fara complicatii insa. Multa sanatate in continuare si sa ne tii la curent ?

    1. Multumesc mult. Este bine de stiut ca nu toate capusele sunt infectate. Multă sănătate și bucurii cat mai multe! ?

    2. Elena T spune:

      Bună seara, Elena ma numesc din Timișoara… Anul trecut în mai am ținut o capusa 3 zile în mine, n am văzut o…. D atunci și pana acum o luna când am făcut analiza de borellia, pozitiva, mâinile mi au fost afectate f rău… Mi s au atrofiat mușchii pe mâini, umăr, dureri mari de artic mâini, tend deget mare, umăr, cot, nu mai am forță în mâini, nu mai am Saliva…. Durerile au început la câteva sapt după ce mi au scos capusa la urgenta.. Dar n am luat Antib atunci din păcate.. Și simpt s au tot agravat pana acum și n am știut din ce cauza… Am fost sapt asta la dr Roșca.. Sper sa ma ajute tratam dat, primele luni doar cu vitamine și antivirale…. Abia din iunie voi începe cu Antib, sper sa nu mi se agraveze f tare starea… Care de la luna la alta e tot mai rău……

      1. Buna seara! Începeți prin a tine și regim. Eliminați zaharul din dieta și cu vitaminele si antivirale o sa va simțiți mai bine. Beți multă apă, cam 3 litri pe zi pentru a ajuta organismul sa se detoxifice! O sa fie bine! O sa vedeți!

  3. […] când sufăr de boala Lyme  mi s-a spus că trebuie să renunț la zahăr pentru ca este unul din cei mai mari producători […]

  4. Ana spune:

    Aceasta boalA se face doar de la căpușe ? Sănătate multă

    1. In principiu, da.

  5. Ana Ungureanu spune:

    Bună ziua!
    Unde ați găsit-o pe doamna Tatiana Roșca? îmi puteți furniza, vă rog, un număr de contact pentru programări? Înainte era la Centrul Medical dr.Dan Fortuna, nu mai lucrează aici… Mulțumesc anticipat!

    1. Doina spune:

      La clinica panduri din strada clucerului are program luni, marti si miercuri dupa amiaza, de cand a iesit la pensie

    2. radu brudea spune:

      Clinica Med-Life, str. Clucerului nr 55, langa Arcul de Triumf. Va puteti acolo si personal inscrie programa. 021 9646.

  6. Ionut spune:

    Buna,

    Esti o mare norocoasa, la mine au durat 3 ani sa primesc un diagnostic. Dupa ce era sa raman orb!! M au plimbat aiurea de la unul la celalalt, cu tot felul de diagnostice!! desi spunand la fiecare in parte ca am fost intepat! 99% din medicii din tara asta sunt ZERO! Zero creier!!! O slata de ingamfati incompetenti!

    1. Buna Ionut! Nu imi pot imagina prin cata durere ai putut trece, daca eu am crezut ca mor efectiv dupa o luna de la musctaura capusei 🙁
      Nu pot intelege, de asemenea, de ce exista asa o indiferenta fata de aceasta boala reala, si nicidecum imaginara!
      Acum cum te simti? Ai inceput tratamentul disociat?

      1. Ionut spune:

        Sunt la doamna dr. Rosca. Am terminat fara prea mult efort antiviralele. Acum am terminat prima tura de antibiotice. Este destul de greu, multe reactii de hrex ( febra, tahicardie, anxietate ). Mergem inainte, dar cred ca ar trebui sa ne asociam mai multi si sa facem ceva in privinta atitudinii cu care e privita, diagnosticata si tratata boala asta!

        1. Hai ca va fi bine! Bea apa multa ca sa scapi de reactiile alea si incearca sa nu te mai gnadesti la ce e mai rau. STiu, suna ideal, dar altceva nu avem ce face. Daca vreodata vei avea mai multe informatii legate de asocierea aceasta, dati-mi si mie de stire! Pana atunci, multa sanatate, si capul sus! Bine ca stii acum cu ce te lupti.

        2. Lucia dahorea lucia spune:

          Cum facem ,ca nimeni nu si lasa telefonul ,adresa ….nimic , nici nu stii daca cele relatate sant adevarate. Si eu am lyam si nu stiu unde sa o iau …buc, tg mures ,constanta …

    2. Horoba Daiana spune:

      Oare cum pot lua legatura cu dvs?Tot de aproape 3 ani am si eu Lyme, doar ca mi-au dat un tratament de 5 zile de antibiotic pe pandemie si nu mi s-a spus ca trebuie sa mai repet anticorpii sau alte info utile si recent mi-am facut eu anticorpii pt.ca tusesc uneori, transpit f.des, nu pot dormi bine, am amorteli un maini si in talpa, degetele de la picioare, palpitatii, dureri de genunchi uneori, nu mai vad bine, dureri de cap dese etc.
      Va rog frumos, scrieti-mi pe whats app sau lasati-mi un mesaj si va sun eu.
      0751802319-Daiana Horoba-Cluj

      1. radu brudea spune:

        Clinica MedLife, str. Clucerului nr 55, langa Arcul de Triumf. Va puteti acolo si personal inscrie programa. 021 9646.

      2. Lucia dahorea lucia spune:

        Cum facem ,ca nimeni nu si lasa telefonul ,adresa ….nimic , nici nu stii daca cele relatate sant adevarate. Si eu am lyam si nu stiu unde sa o iau …buc, tg mures ,constanta …0758 364447

  7. Roxana spune:

    Buna ziua,
    Acum o saptamana dupa 5 ani in care am umblat pe la toti medicii si am cheltuit tot ce castigam si mi se spunea ca ”totul este in capul tau” am ajuns in Cluj Napoca la Spitalul Militar unde mi s-a recoltat sange si IgM a iesit 0.34(Positive) si ulterior prin Western Blot am iesit pozitiva la :p41 (flagelin), p39(BmpA), borellia afzelii, garinii, spielmanii. Miercuri am o programare la dl. doctor Bogdan Ion la Tragu Mures si sper sa ma asculte si sa imi ofere un tratament adecvat. De-a lungul atatior ani simptomele au fost variate dar mai nou am mari stari de ametelea mai ales la statul in sezut, slabiciune in mana dreapta, uneori nu pot inghiti (nu am control asupra limbii), atacuri de panica fara motiv, nu plec neinsotita decat in apropiere, oribil. Imi este tare frica de reactiile adverse dupa inceperea tratamentului. Voi ati ramas internati pe perioada tratamentului?

    1. Buna ziua,
      Tratamentul se face acasa, deoarece este de lunga durata! Intai incepeti prin a va intari imunitatea. Domnul doctor Bogdan este cunoscut ca fiind un medic foarte bun. Vei fi pe maini bune. Acum stii cu ce te lupti.

      1. Roxana spune:

        Multumesc mult pentru incurajari Dna. Laura. Dar reactiile adverse nu sunt atat de ”rele” incat sa ajungi la urgenta? Pe mine asta ma sperie.
        Oare dl. doctor Bogdan Ion trateaza si persoane care nu au neaparat nevoie de oxigenare hiperbara?

        1. Din ce stiu eu, DA. Cu siguranta, domnul doctor nu recomanda hiperbara daca nu este cazul. Cand apar reactiile adverse luati legatura cu domnul doctor. El va va indruma si va va ajuta sa treceti cu bine.

    2. Lucia dahorea lucia spune:

      Ce ati facut la doc bogdan cristian ion ? Cum merge tratamenrul ,povestiti ne si noua , am lyam descoperita din luna mai ’23 si nu stiu unde sa o apuc . 0758 364447

  8. Adela spune:

    Buna ziua,

    M-ati putea ajuta, va rog, cu datele de contact ale dnei dr. Tatiana Rosca si unde as putea-o gasi? Am sunat la toate clinicile unde parea ca lucreaza din ce am gasit pe internet dar mi-au spus ca dna doctor a incetat colaborarea cu ei. Sunt destul de incurcata pt ca dna doctor infectionist la care am fost la Spitalul Matei Bals mi-a spus ca nu am Borrelia desi 2 din 14 benzi de Borrelia (p 41 Flagelin si Ospc p25 care inteleg ca sunt cele mai tipice pt Borrelia) au iesit pozitive iar testul IgG cantitativ a iesit neconcludent. Analizele de sange le-am facut la Bioclinica care nu mai lucreaza dupa metoda Westernblot ci dupa metoda Lyme si acolo am facut test de confirmare Lyme + test cantitativ IgG. Dna doctor infectionist mi-a spus ca diagnosticul de Borrelia se pune cand exista minim 5 benzi de Lyme dar citind si alte articole de pe net si vorbind la receptia Borrelia Centrum am inteles ca poti avea Borrelia si cu o singura banda de Lyme. Prin urmare, vreau sa ma asigur in primul rand de diagnostic si apoi desigur sa ma tratez daca este cazul. Din pacate am inceput sa am o serie de simptome oculare (edem papilar de cauza non oftalmologica, plus probleme de auz/tinitus in cadrul altei afectiuni de natura ORL) care ma deranjeaza si sperie foarte tare.

    V-as fi extrem de recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu datele de contact ale dnei dr Rosca pt a putea lua legatura cu dansa in cel mai scurt timp.

    Va multumesc din suflet!
    Adela

    1. Anca spune:

      Salutare,
      Doamna doctor Rosca Tatiana este la Centrul Medical Panduri din Bucuresti.
      Sanatate!

      1. Mulțumim pentru INFO,Anca!

      2. Gheorghiță Denisa spune:

        Cat v a constat tot tratamentul?

    2. mirela spune:

      clinica panduri din bucuresti

    3. radu brudea spune:

      Clinica MedLife, str. Clucerului nr 55, langa Arcul de Triumf. Va puteti acolo si personal inscrie programa. 021 9646.

  9. Erika Sofronie spune:

    Buna ziua, stiti cumva daca Doamna Dr Rosca trateaza si copii (8 ani)? Multumesc

    1. Buna ziua! Doamna doctor Tatiana nu consulta copii. Pentru copii mergeti la dr Bogdan Ioan care are clinica in Tg Mures si Constanta

  10. Diana spune:

    Buna ziua . Va multumesc ca ati impartasit povestea dv. Si eu am avut probleme cu borelioza in 2012 si dna dr Rosca m-a salvat dupa ce am avut tot felul de tratamente grele si diagnostice gresite.. iata ca au trecut atatia ani .. se pare ca povestea a revenit.. voi face programare la dna dr luni, dar pana ajung, am rugamintea sa imi spuneti ce analize ati facut si unde.. ca ma gandesc ca in 10 ani s-au schimbat multe.. as vrea ca sa nu mai pierd timp si sa intervina dna dr cat mai repede cu tratamentul.. multa sanatate sa aveti… 🤗🙏

    1. Buna ziua! Analizele pe care le-am facut au fost westernblot igg si igm si dozare de vitamina D3, la Borrelia Centrum. Cu siguranta, doamna doctor va vrea sa mergeti intai la dansa ca sa va explice mai bine ce si cum. Imi pare rau ca a reaparut! Oare din ce cauza? V-a scazut imunitatea? Sau ati fost muscata din nou de capusa?

  11. Veronica spune:

    Bună!Am fost la dr Rosca Tatiana, la clinica Panduri, mi-a dat tratament ptr 20 de zile , ca să-mi pregătesc organismul ptr ce va urma. La mine, microscopia nu evidențiază patogeni sanguini ,dar analiza.
    W Borrelia RN-AT IgG este pozitiva, :borrelia burgdoferi și flagelina spirochetelor e pozitiva.
    Din analiza TORCH 10 IgG, șapte sunt pozitive și doua dintre ele, ma fac curioasa cu privire la tratament ,e vorba despre toxoplasma și treponema.Pe lângă tratamentul din plante ptr paraziți, doamna doctor îmi va da și albendazol ?Ptr trepomena, am citit ca de fapt e sifilis, asta înseamnă că soțul va urma și el tratament cu. antibiotic ? I-am trimis rezultatele ,dar nu mi le-a interpretat .Ptr următoarea consultatie, la voi cum a fost: prim mail ,online sau ați fost din nou la clinica Panduri ?Am întrebat -o dar mi-a zis ca mai vorbim. Multumesc

    1. Buna ziua,
      Nu stiu sa va raspund la intrebarile legate de analize. Dna doctor este in masura sa va raspunda la aceste intrebari. Sfatul meu este ca la urmatoarea consultatie sa va luati o agenda unde sa va notati intrebarile pe care urmeaza sa i le puneti. Cu siguranta, dansa va va raspunde. Legat de consultatii cu siguranta dansa nu va va consulta online si nici prin email. Va trebui sa va reprogramati de indata ce terminati tratamentul pe care vi l-a recomandat.

  12. diana danila spune:

    buna ziua,

    daca se poate as dori sa vorbim in privat diana.danila1311@gmail.com.
    multumesc frumos

  13. roxana spune:

    Buna!
    Si eu am primit rezultatul pozitic IGM. Incerc sa aajung la Borelia centrum sa fac analizele, dar nu stiu ce analiza sa aleg, este o lista lunga la Western Bolt. Ma poti ajuta cu tipul de analiza pe care ai facut-o pentru a iti spune exact pe ce specii ai?

    1. Analizele pe care trebuie sa vi le faceti vi le recomanda medicul. Eu am facut RN-AT IGG, RN-AT ADVANCE IGM si dozare vitamina d3.

  14. Ana spune:

    Buna,ma alatur si eu..
    Nu stiu ce sa mai cred,am fost a Tg Mures,am tinut o luna tratatmentul de detox si imunitate dupa care mi-am facut analizele la Borrelia Centrum
    Mi a iesit IGM (desi eu am simptome de 7luni) “slab pozitiv” si p41-270
    Mi a iesit Bartonella slab pozitiva de asemenea,si alte chalmidii,microplasma si yesinia
    Dl dr la Tg Mures mi-a zis ca nu am Lyme,am Bartonella si celelalte 3 coinfectii
    Mi a dat schema de abtibiotice etc..
    Eu am dureri groznice de muschi,neuropatii maine si picioare,amorteli ,si dureri de ceafa ,spate si muschii sternocleidoimastoidieni..plus imi arde o parte de fata
    Voiam sa merg si la dna dr Rosca din pacate prima programare este pe 21 iunie 2023
    Tare mult as vrea sa discut si cu alte persoane care au trecut sau trec prin asta,nu cunosc pe nimeni,nu am cu cine sa vorbesc..stau si sufar
    Mamaluikarina@yahoo.com este emailul meu
    Va multumesc❤️

    1. Buna ziua! Mergeti pe tratamentului domnului doctor Bogdan Ion si cu credinta si rabdare veti putea trece peste aceste simptome. La mine dureaza de 3 ani. Simptomele au inceput, intr-adevar sa dispara destul de repede, in cateva luni… dar eu am urmat tot tratamentul doamnei doctor fara nici cel mai mic dubiu. Acum, in continuare iau tratamente pentru imunitate si antiinflamatorii ptr ca am foarte multe inflamatii in organism. Analizele vor iesi pozitive timp indelungat.

  15. Horoba Daiana spune:

    Buna, as dori sa discut cu dvs.in privat.
    Imi puteti scrie pe adresa de mail cumva sa pot lua legatura cu dvs.cat mai repede?
    Adresa mail:daiana.gadalean@yahoo.com

    Multumesc!

    1. Buna ziua
      Imi pare rau pentru ca doar acum am vazut mesajul dvs. Adresa mea de email este laura.iiacob@gmail.com

  16. Andreea spune:

    Buna ziua. Am fost diagnosticata cu boala lyme si m-am îndreptat catre centrul panduri. Voiam sa va intreb daca dna Tatiana Roșca lucreaza in departamentul de oftalmologie sau dermatologie deoarece sunt 2 persoane care dețin acelasi nume in centru si vreau sa fiu sigura ca merg unde trebuie.

    1. Sa știți ca niciodată nu a trebuit sa spun în ce departament lucrează doamna doctor. Dar, din ce tin eu minte doamna doctor este și oftalmolog

    2. radu brudea spune:

      Doamna Dr. Tatiana Rosca care acum este la pensie, este si oftalmolog si chirurg neuro, dar acum lucreaza numai pt LYME. La Clinica MedLife, str. Clucerului nr 55, langa Arcul de Triumf. Va puteti acolo si personal inscrie programa. 021 9646.

  17. Emily Townsend spune:

    Aveți nevoie de un vrăjitor care să vă înlăture toate problemele sau aveți probleme în încercarea de a vă împăca cu fostul iubit? Nu aveți de ce să vă faceți griji pentru că Dr. Mustafa este aici pentru a salva ziua, vă rugăm să trimiteți un e-mail: dr.mustafa86 @ yahoo .com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...