De când citesc cartea revoluția glucozei și am vizionat filmul Blue Zone mi-am pus în cap să schimb total stilul alimentar. Mi-am dat seama ca poate gătesc cu prea multă carne sau prăjeli pentru că orice aș face cântarul meu nu mă slăbește.
Am înțeles că pentru o cale către o stare de bine și o vreme mai îndelungată pe acest pământ este musai să bifezi patru elemente extrem de importante
- mișcare
- socializare
- mâncare (cu multe legume de sezon)
- un scop în viață, indiferent de vârsta ta
De aproximativ trei săptămâni am renunțat din nou la zahăr, mai mânânc doar duminica, în rest supraviețuiesc cu puțină miere, dacă e cazul să mi se facă poftă de ceva dulce.
Ei bine, astea fiind spuse, vă las aici o nebunie de rețetă cu gust de primăvară, humus cu leurdă.
Ingrediente:
- 1 cană de năut fiert sau din conservă, scurs și clătit
- 1/4 cană de ulei de măsline extra virgin
- 2 linguri suc proaspăt de lămâie
- 1/4 cană de leurda tocată
- 1 linguriță de tahini (pastă de susan)
- Sare după gust
- Apă în care a fiert năutul sau două linguri de apă din conservă dacă este necesar pentru a subția consistență
👩🍳Instrucțiuni:
Într-un robot de bucătărie sau blender, combinați năutul, leurda, uleiul de măsline, sucul de lămâie și tahiniul. Mixați până obțineți o pastă fină și omogenă.
👩🍳 Gustați și ajustați condimentele cu sare și piper după preferințe. Dacă hummusul este prea gros, subțiați-l cu puțină apă până la consistența dorită. Transferați hummusul într-un bol și serviți-l cu legume proaspete tăiate, pâine sau chipsuri de tortilla. Este un aperitiv delicios și sănătos!
Vă las aici și videoul cu modul de preparare