Calatorind e mai bine

Mănăstirea Sadinca – locul unde liniştea atinge inima

In apropiere de Sibiu, in satul Sadinca, la doar 35 de kilometri de Sibiu, in directia Ocna Sibiului – Loamnes – Hasag, se afla Manastirea Sadinca, un loc izolat, aproape uitat de lume, dar, unde credinta aduna in fiecare duminica sute de credinciosi.

Linistea care atinge inima

Pe drumul catre Sadinca, ne loveste o liniste apasatoare, doar lanurile de porumb şi floarea soarelui inca mai anima dealurile si vaile desenate de Maestrul timpurilor.

Dealurile din Podisul Transilvaniei, aici sunt lipsite de vegetatia luxurianta, dar sunetul cucului şi florile multicolore te imbie la o stare de bine spirituala.

Sta in natura noastra umana sa cautam locuri cu incarcatura spirituala, sa descoperim locuri unde am auzit ca se intampla minuni, dar sa nu uitam de faptul ca Dumnezeu e pretutindeni si ca sta doar in puterea noastra sa-L descoperim.

Intram pe poarta Manastirii, o poarta din lemn cu ancadrament sculptat cu motive nationale, iar in imediata apropiere ne intampină o pictura superba, copie dupa picturile zugravite de Parintele Arsenie Boca, in biserica de la Draganescu, in apropierea de Bucuresti. Pictura este amplasata în imediata apropiere de poarta de lemn de la intrare, si relateaza pe langa scenele tipice oricarui program iconografic şi o multime de scene inedite, vizand viața şi pacatele zilnice ale oamenilor

Aici, slujeşte un preot cu har, parintele David Stoica, ucenicul parintelui Arsenie Boca. Parintele David este cel care a ridicat aceasta Manastire, care in urma cu ani buni, pe vremea cand era doar un copil, de doar zece ani, marele Arsenie Boca, i-a spus că va ajunge calugar şi că va ridica o Manastire.

Prezicerea s-a adeverit, iar în 2006, cu ajutorul localnicilor, Părintele David ridica în mijlocul satului Sadinca, acest loc de cult şi rugaciune.

Acum, una din cele mai mari mulţumiri ale localnicilor si a Părintelui David, este ca numarul oamenilor care vin să viziteze Manastirea creste pe an ce trece. Aici, ai sentimentul apartenentei la o familie mare, unita, ceea ce e un lucru minunat.

Scurtă istorie

Manastirea Sadinca a fost construită in anul 2006, iar Sfintirea Manastirii s-a realizat în anul 2007.

Meleagurile pe care a fost construit aşezamantul monahal ascund o istorie trista şi totodata zbuciumata.

In timpul regimului comunist, nu se ştie din ce motive, satul a fost desfiintat de autoritătile vremii care l-au sters pur şi simplu de pe harta. Localnicii si-au luat lucrurile in spinare si au plecat, lasand satul gol. In prezent, mai exista cateva familii care locuiesc in acest sat.

Cu toate acestea, in fiecare duminica, Manastirea Sadinca este plina de oameni credinciosi, care vin cu speranta ca problemele din viata lor vor gasi o raspuns. Oamenii vin din toate părtile, din sate apropiate, din Sibiu sau chiar şi din alte oraşe.

Satul Sadinca pare sa prinda viaţă, iar acest lucru ii bucura pe putinii oameni care au ramas in sat.

Cum se ajunge la Sadinca?

Traseul este relativ usor, drumul catre Sadinca fiind modernizat, anul acesta din fonduri judetene.

Drumul comunal masoara 2,3 kilometri şi face legatura între DJ 106B (Ţapu-Hasag-Loamnes) si satul Sadinca, ce apartine de localitatea Loamnes.

Ar mai fi o varianta Sibiu – Ocna Sibiului – Loamnes – Hasag – Sadinca

Predica in Sfanta Duminica

Predica Parintelui David a fost inaltatoare, asa cum stie dansul cel mai bine sa vorbeasca, pe intelesul tuturor. A vorbit despre familie, despre copilasii care vin pe lume sa ne bucure sufletele si despre minunata lucrare a lui Dumnezeu. Am ascultat glasurile cristaline ale copiilor veniti la manastire cat si pricesnele cantate angelic de corul Manastirii. A fost o zi magica cu multa incarcatura Dumnezeiasca.

 

 

 

10 comentarii

  1. […] Material realizat de blogul Familia Mea […]

  2. sunayaden@gmail.com spune:

    In unele predici parintele afirma ca nu a fost ucenicul parintelui Arsenie Boca.Omul sfinteste locul prin truda lui si daruirea catre Dumnezeu si aproapele.Apartenenta unui om si in special a unui calugar este a lui Hristos .Uneori sunt mult mai divinizati preoti, icoanele ,miturile decat Dumnezeu.Parintele Arsenie nu este Hristos,nu a fost canonizat,in preajma mormantului dansului credinciosi il uita pe Dumnezeu si il susbstituie.Nu contest calitatiile sale duhovncesti dar a slujit Lui Dzeu si daca Dumnezeu a infaptuit minuni folosindu-se de el sa fie vrednic de pomenire.Dar Ortodoxia are finanatatori Cuvioasa Parascheva Parintele Arsenie Boca ,dar au mai fost preoti care au fost martiri si nu sunt pomeniti.

  3. Dogaru spune:

    Bună ziua. Poate cineva sa ma ajute cu un nr de telefon de la Manastirea Sadanca? cel de pe site nu este valabil. Mulțumesc

    1. Din cate stiu personal, parintele David cat si preotii de la Sadinca nu raspund la un anumit nr de telefon. Dansii mereu incurajeaza prezenta la Manastire, inafara orelor de rugaciune.

      1. Popa Radu Florin spune:

        Bună ziua vreau dacă se poate Nr de telefon al mănăstirii S-au al părintelui David.Va mulțumesc

        1. Din cate stiu personal, parintele David cat si preotii de la Sadinca nu raspund la un anumit nr de telefon. Dansii mereu incurajeaza prezenta la Manastire.

  4. Suru Viorica spune:

    Hristos a înviat, as dori să știu cum as putea ajunge la Mănăstirea Sădinca ,din Sibiu deoarece nu am mașină? Vă mulțumesc foarte mult, Doamne ajută!

    1. Adevarat a Inviat! Fara masina nu puteti ajunge! Exista tren pana in halta din Hasag, dar de acolo mai aveti de mers mult. Adica trebuie sa treceti prin Hasag, apoi sa urcati catre Sadinca! Doar sa reusiti cumva sa faceti rost de o masina, sa mergeti impreuna cu cineva!

  5. Marilena spune:

    Buna ziua…mascuzati că va deranjez..știți cumva daca mâine…28,09.2022..Pr David este la Sf.Manastire??Va mulțumesc frumos..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...