Calatorind e mai bine Sanatate

O poveste scrisă la Diana Resort în Herculane

A venit toamna și odată cu ea gândul că trebuie să ne îngrijim mai mult de sănătatea noastră, atât cea fizică cât și cea mentală.

Perioada prin care trecem este una extrem de stresantă pentru noi toți și tot ce ne-a rămas este să ne bucurăm de prezent. Am căutat soluții naturale de tratament pentru a preveni anumite probleme mai grave care se pot dezvolta, iar stresul este un factor principal în dezvoltarea problemelor.

Mereu am fost îndrăgostiți de stațiunea Herculane, fiind una din cele mai vechi stațiuni de băi termale de pe teritoriul României și chiar din Europa.

De-a lungul timpului stațiunea Herculane a trecut prin momente de progres, dar și de regres. Însă, chiar și acum localnicii găsesc oportunitatea de a se reinventa și speră să readucă stațiunea la nivelul la care a fost înainte de anii 1990 când lumea venea puhoi la tratamentele vindecătoare.

Bazele stațiunii Herculane au fost puse de către legiunile Împăratului Traian, cuceritor al Daciei, la începutul secolului II, al erei noastre.

După datina vremii, apele termale tămăduitorare descoperite de romani pe Valea râului Cerna, în denumirea lui latină Tierna au fost închinate zeului lor, Hercule, iar băile construite aici au fost denumite în cinstea lui Thermae Herculis, denumire păstrată chiar și astăzi. Aceste altare de sănătate ridicate între anii 107 – 267 de către iluștrii împărați romani constituie o mărturie peste veacuri despre puterea vindecătoare a apelor sulfuroase.

În mini vacanța noastră am ales să ne cazăm la Diana Resort, hotel care face parte din complexul hotelier Bacolux, aflat la 300 de metri de centrul stațiunii, datorită oportunităților pe care le oferă. Istoria hotelului se confundă cu istoria recentă a stațiunii, fiind un hotel extrem de apreciat de către turiștii veniți în stațiune, la recuperare sau relaxare. Baza de tratament al Hotelului Diana Resort este una din cele mai bune din țară, iar procedurile cu ape termale și sulfuroase, cât și beneficiile masajelor și centrului SPA reprezintă punctul forte al acestui hotel. Este amplasat într-un cadru natural, înconjurat de o zonă împădurită întinsă, la poalele munților Domogled și oferă toate condițiile unui resort modern.

Hotelul Diana Resort face parte din anul 2011, din complexul hotelier Bacolux, beneficiind de investiții și multă grijă făcându-l astfel să devină unul din cele mai apreciate hoteluri din zonă. Ce ne-a impresionat extrem de mult este personalul hotelului. În cele 3 zile în care am stat cazați acolo, nu am văzut niciun angajat să vorbească urât, ba din contra, toți te întrebau cum te simți. Vă spun sincer, din toată experiența noastră de călătorii de până acum, personalul Hotelului Diana a depășit orice așteptare. Toți angajații sunt aleși pe măsură, motiv pentru care acest hotel mi-a intrat la suflet.

Despre Hotel Diana

Hotelul este clasificat la 3 stele, are 220 de camere dispuse pe 10 etaje, iar panorama este spectaculoasă, cu vedere către munți. Hotelul are 3 lifturi, 2 mai mici, unul mai mare adaptat pentru persoanele cu mobilitate scăzută. Este situat într-unul din cele mai înalte puncte din stațiune, tocmai de aceea face ca panorama hotelului să fie deosebită.

Camerele sunt spațioase, fiecare cameră are baie, balcon propriu cu două scaune, televizor LCD, dulap, frigider, telefon. Diminețile, respirând aerul curat și perfect ionizat sunt de neuitat. Având 2 copii ni s-a oferit o cameră matrimonială, adăugându-ne încă 2 paturi de o persoană pentru copii, ceea ce ne-a garantat un somn liniștit și odihnitor.

Hotelul dispune de un centru de tratament și prevenție cu sursă proprie de apă termală minerală, bogată în sulf, unde accesul se face doar cu control medical, două piscine cu apă dulce, una interioară, alta exterioară, o piscină pentru copii, un jacuzzi, un centru wellness cu saune și săli de masaj. Noi ne-am simtit foarte bine în piscina cu apă dulce, apa fiind încălzită la aproximativ 30 de grade, poate chiar mai bine. Dintre saune am încercat-o pe cea cu infraroșu, unde temperatura era între 50-55 grade, cunoscută pentru beneficiile sale împotriva durerilor articulare. Hotelul mai dispune de saună cu vapori, saună uscată, saună finlandeză, saună umedă și sauna cu infraroșu.

Centrul SPA al hotelului este complet renovat si modernizat, cu multa lumină naturală. Piscina are apă caldă, ideală pentru oamenii cărora le place apa caldă, pentru mine a fost un deliciu, o zonă specială de joacă pentru copii, Aqua Spash unde cei mici se pot distra în perfectă siguranță.

Jacuzzi cu apă caldă, oferă o relaxare completă atât corpului cât și minții, iar pentru detoxifiere se pot folosi oricare dintre saunele amintite mai sus.

În oferta hotelului mai poți achiziționa o baie de plante, un masaj sau terapie cu băile sulfuroase, acestea din urmă putându-se efectua doar la recomandarea medicului specialist. Noi, am ales un masaj, de 50 de minute, de relaxare, efectuat de o doamnă filipineză. Vă spun cu mâna pe inimă că a fost cel mai frumos și relaxant masaj de care am avut parte până acum. Fetele care fac masaj sunt foarte dedicate și chiar dacă sunt micuțe de statură, ele au o putere magica în mâini.

 

 

 

 

Gastronomie

O stare de bine nu este complet asigurată dacă mâncarea nu este bună. Noi am beneficiat de pensiune completă, iar mâncarea foarte bună, ospatarii se asigură mereu că tu te simti bine și nu uită să îți zâmbească oricând arunci o privire către ei. Hotelul asigură tot din punctul de vedere pandemic, au dezinfectante peste tot, inclusiv fiecare masa cu dezinfectantul propriu. Hotelul are două restaurante, unul pentru oaspeții care vin la hotel pentru prevenția anumitor boli sau pentru relaxare, iar celalalt pentru oaspeții care vin la tratament. Pentru diabetici, cardiaci este asigurată mâncare fără sare, fără zahăr – sănătoasă pentru tipul lor de afecțiune. La restaurantul unde am mâncat noi, mâncarea avea gust ca cel de acasă. Poti alege ce vrei să mănânci, dintr-o varietate complexă de mâncăruri, iar deserturile sunt făcute acolo. Noi am prins la desert pandișpan cu piersici – o delicatesă, griș cu lapte ca cel din copilarie, chiar și prăjituri cu cremă și budincă.

Reconectarea la starea de bine interioară

Starea de bine se instalează atunci când educația inimii ne permite să atingem maximul potențialului nostru spiritual. Cu alte cuvinte, atunci când îți dai voie să te simti bine, cu siguranță acolo începe reconectarea cu starea ta de bine interioară.

De ce să alegi Băile Herculane?

Motivele sunt multe și valoroase.

În primul rând pentru apele izvoarelor termale de aici care au o concentrație de principii active cu mult mai mare decât în orice altă stațiune balneară din România.

Cu aceste ape termale, o mare companie franceză crează sprayuri cu apă termală pentru diverse afecțiuni ale pielii. Menționez că fiicei mele i-au dispărut în 3 zile aproape complet acneea de pe față, ea avand acnee în perioada adolescenței. Sper ca și companiile românești să fabrice soluții antiacneice cu ajutorul acestor ape și să profităm mai mult de resursele noastre naturale și să fim mai naționaliști.

În al doilea rând la Hotel Diana Resort, oferta de proceduri și răsfățuri din curele balneare este adusă azi la standarde occidentale.

În al treilea rând poziția stațiunii o aduce în primele locuri datorită rezervației naturale Domoglet, cu emisie puternică de ioni negativi la joasă altitudine – fenomen unic în țara noastră, având efect de calmare și echilibrare a sistemului nervos.

În al patruleaa rând pentru că reprezintă o pagină deschisă către istorie.

În al cincelea rând pentru plimbările din împrejurimi, Clisura Dunării, Cazanele mici si mari ale Dunării, vizitarea Mănăstirii Sfânta Ana din Orșova cât și a Mănăstirii Mraconia, amplasata chiar pe malul Dunării, chipul lui Decebal sculptat in stâncă, la dimensiuni foarte mari, pentru faună și floră, grota Haiducilor sau peștera cu aburi, traseul celor 7 izvoare puternic tămăduitoare și vindecătoare.

              Clisura Dunarii

Ce se tratează la Herculane

  • reumatism poliarticular
  • poliartrită reumatoidă
  • sechele post-traumatice ale aparatului locomotor cât și al coloanei vertebrale
  • probleme interne la nivelul organelor și secretie interna la nivelul ochilor și pielii
  • întărește sistemul imunitar
  • ajută aparatul respirator
  • vindecă probleme dermatologice
  • are efecte antiinflamatorii
  • etc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...