Cosmetice naturale Sanatate

Cel mai eficient tratament pentru un ten sanatos si fara imperfectiuni

Asa cum v-am obisnuit deja ma declar un fan inrait al tratamentelor naturale.

Va intrebati de ce am ales aceasta cale?

Pentru ca tratamentele comerciale mi-au dat batai de cap in urma careia am ramas cu o dermatita serioasa, dar care de ceva vreme sta cuminte si nu si-a mai aratat puterea asupra tenului meu.

Cosmeticele naturale sunt atat de ieftine si atat de eficiente incat mi-e greu sa cred ca cineva ar spune ca nu este tentat sa incerce.

In acest articol vreau sa va prezint ritualul meu de infrumusetare si de curatare al tenului in 2 pasi.

Nu sunt persoana care sa se machieze dar totusi folosesc un demachiant pentru a curata tenul dupa o zi de alergatura prin oras pe care il aplic seara inainte de culcare.

Pasul 1 – demachiantul

Demachiantul folosIt de mine cu mare incredere este cel de la VivaNatura si anume Crema demachianta fara lacrimi, cu migdale si argint  care se gaseste la pretul fabulos de 11 lei (75 ml), direct de pe site sau de la anumite magazine naturiste, sau varianta de 145 ml cu pompita,  la pretul de 19 lei, detalii AICI.

Mi-a trebuit mult timp de cautari sa vad exact ce ingrediente trebuie sa aibe un produs care sa nu afecteze pielea si iata ca l-am gasit. Ingredientele sale sunt de 98.4% ingrediente naturale, este un demachiant procesat la rece – fara parabeni, este tolerat de toate tipurile de ten si are o actiune blanda asupra pielii, nu produce usturimi la nivelul ochilor, lasand tenul curat si hidratat.

Va intrebati care sunt ingredientele pe care le contine?

  • ulei de palmier, ulei de masline, ulei de samburi de struguri, ulei de migdale dulci, ulei de macadamia, unt de shea, ulei de catina, ulei de lavanda, ulei de jojoba, extract de galbenele, coada soricelului, tataneasa, nalba mare, albastrele…

Este un produs care se oxideaza de aceea va recomand sa inchideti bine capacul dupa ce il folositi.

Fiind o persoana care nu se machiaza zilnic, imi place sa am tenul cat mai curat si frumos pentru a nu fii cazul sa ii aplic fond de ten sau alte artificii pentru a-l infrumuseta. Dupa ce aplic acest demachiant imi creez o masca de fata naturala si extrem de eficienta pe care o folosesc aproximativ odata pe saptamana.

Pasul 2 – Masca de fata cu avocado

Saptamanal imi fac o masca de fata cu avocado (stralucire), lamaie (vitamina c), miere (hidratare), albus de ou (iluminare).

  • avocado
  • lamaie
  • miere (eu folsoesc mana de brad pentru extra eficientizare)
  • albus de ou

Toate aceste ingrediente le pasez cu ajutorul unui blender pana obtin o pasta cremoasa care poate fi aplicata pe fata usor.

Beneficiile acestor ingrediente

  • avocado – contine vitamina A, D si E si catifeleaza pielea
  • Miere – orice miere folosita are efecte bune, dar eu folsesc in special mana de brad pentru o extra eficientizare. Mierea are proprietati antibacteriene si hidrateaza
  • Albusul de ou – reduce porii si punctele negre si este un foarte bun iluminator
  • Lamaie – contine vitamina C, uniformizeaza tonusul pielii

Toate aceste ingrediente sunt usor de gasit in magazine si sunt extrem de eficiente pentru ten, imbunatatindu-i vizibil aspectul. La aplicarea mastii pe fata vei simti la inceput o usturime, dar dispare repede. Eu o tin pe fata aproximativ 30 de minute, pana simt ca albusul de ou s-a uscat si tenul se strange. Folosesc aceasta masca si pe fata copiilor mei (10 ani) si (8 ani) care au inceput sa aibe un ten acneic. Nu va spun ce distractie se lasa in casa cand folosim aceste produse… cateodata o dam in pitiponceala, dar ne place 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...