Cosmetice naturale

De la ce vârstă putem folosi deodorante la copii?

Ca și mine, mulți părinți se întreabă care ar fi vârsta ideală de folosire a  deodorantului pentru copilul lor!

Fetița mea are 10 ani, dar de aproximativ un an transpiră destul de mult. Cu siguranță, se află în perioada premergătoare pubertății și de acolo aceste probleme. Cu toate astea nu aș vrea să folosesc pentru ea deodorante pline de chimicale și aleg întotdeauna calea naturală împotriva luptei cu hormonii.

Pe măsură ce copiii intră în pubertate, mulți dintre ei încep să-și dezvolte mirosul corporal. Copiii încep pubertatea în momente diferite, dar vârsta aproximativă este undeva între 8 până la 14 ani la fetițe și 9-14 ani la băieți. În primii ani ai pre pubertății s-ar putea să n ufie nevoie de deodorante și să se rezolve repede, cu dușurile zilnice. Până la urmă mirosul urât nu este dat de transpirația propriu-zisă ci de o bacterie. Rolul deodorantelor este să facă pielea mai acidă transformând-o astfel ăntr-un mediu neprietenos pentru bacterii.

Știm că deodorantele te scapă de mirosurile neplăcute, dar având în vedere vârsta precoce, mereu am avut dubii cu privire la vârsta de folosire.

Deodorantele te scapă de mirosul urât al transpirației, iar antiperspirantele opresc sau usucă transpirația.

La noi a devenit deja o rutină ca dimineața, după duș, să ne pregătim pentru ziua în curs și să folosim deodorante cât mai naturale pentru corpul nostru. Datoria noastră ca părinți este să încurajăm copilul să se spele zilnic începând cu prima oră a dimineții și să îi facem conștienți de importanța acestui lucru, din respect pentru noi și pentru cei din jurul nostru.

Deodorant natural

Din ce în ce mai multe deodorantele din comert sunt pline de chimicale, iar corpul nostru absoarbe prin piele toate aceste toxine. Cu toate astea, opțiunile noastre de frumusețe ne pot afecta în mod semnificativ sănătatea și bunăstarea noastră.

Subrațul este unul din punctele principale de eliminare a toxinelor, iar dacă el este blocat cu substanțe chimice inutile, nu putem să transpirăm, iar acestea nu se pot elibera. Un deodorant natural previne orice miros neplăcut fără a bloca porii cu parabeni și metale grele, neutralizând bacteriile responsabile de mirosul neplăcut al transpirației.

Rețetă deodorant făcut în casă

Ingrediente

  • ulei de cocos – o lingură
  • unt de shea – o lingură
  • ceară de albine – o lingură
  • bicarbonat de sodiu – 2 linguri
  • amidon de porumb – o lingură
  • ulei esential de lămâie – 3 picaturi
  • vitamina E – 3 picaturi
  • ulei esential de menta – 3 picaturi
  • recipient deodorant

Se amestecă uleiul de cocos cu untul de shea și ceara de albine la bain-marie până când amestecul devine lichid. Apoi se lasă să se răcească, dar nu să se întărească. După ce s-a răcit se pune peste bicarbonatul de sodiu, amidonul de porumb apoi uleiurile esențiale si Vitamina E. Eu am ales ulei de lămâie pentru ca e fresh și de mentă. Dar voi puteți alege ce uleiuri esențiale doriți. Se mixează totul cu ajutorul unui mixer până devine omogen și pufos. Se păstrează la frigider sau într-un loc răcoros.

Dacă alegi totuși să cumperi deodorantul vreau să știți că pe piață se găsesc din ce în ce mai multe produse naturale, făcute bine.

Noi am cumpărat și piatră de alăun, sau deodorante cremă cu unt de shea. Nu pot să spun că sunt wow, dar merită 100% fiind naturale. Pentru că până la urmă sănătatea e tot ce contează.

          Aceste produse sunt recomandate atât femeilor care vor să-și întrețină frumusețea pielii în mod natural cât și adolescenților și pre-adolescenților deoarece corpurile lor trec printr-o serie de schimbări la nivel hormonal.

Sfatul meu este să vă ghidați întotdeauna după ingredientele deodorantului, atunci când alegeți să îl cumpărați.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...