Cosmetice naturale

Mi-am tratat o cicatrice cu crema naturala de galbenele

Cine nu a auzit de renumita crema de galbenele sa ridice mana sus!

Eu am auzit de crema de galbenele inca din copilarie si parea tratamentul “minune” pentru orice fel de problema, pentru iritatie, pentru acnee, pentru eczeme, pentru piele uscata.

La un moment dat ajunsesem sa nu mai cred atat de mult in crema asta minune tocmai pentru ca imi cumparam fara sa fiu atenta la eticheta. Credeam ca pe orice cutie pe care scrie crema de galbenele este aceeasi crema cu care eram eu obisnuita de la mama: naturala si eficienta

Insa nu a fost asa, am avut creme de galbenele care faceau mai mult rau decat bine. Pana cand am decis sa ii mai acord o sansa pentru ca in urma cu cateva saptamani imi aparuse un herpes la gura si culmea am ramas si cu cicatrice. Oribil

Am stat cu cicatricea pe buza vreo 3 saptamani timp in care am dat cu tetraciclina (cand imi aduceam aminte) si am tot sperat sa se vindece de la sine. Dar nu a fost asa

Aveam in casa o crema pe care am primit-o in urma cu putin timp de la maicutele de la Nera Plant si am zis in sinea mea sa ii mai acord o sansa. M-am uitat pe eticheta, din cunostintele mele acumulate in ultimul timp mi-am dat seama ca este o crema naturala si nu una care e doar numele de ea.

Vreau sa va spun ca am folosit-o 2 zile…DA…doua zile in care mi-a trecut cicatricea de la buza pe care o aveam de mai bine de 3 saptamani. Nu se mai vede nimic, iar crema este minunata, emolienta, hidratanta si am folosit-o exact ca pe un balsam de buze.

Ce sa va spun mai multe?

Crema de galbenele de la Nera Plant este un produs natural cu extracte din plante, uleiuri vegetale, miere si ceara.

Cum actioneaza?

  • Protector cutanat
  • Regenerator
  • Antiseptic pentru tesuturi
  • Tonic și trofic
  • Cicatrizant

    Pentru ce se recomanda?

    • Piele descuamata, patata
    • Protectie solara
    • Arsuri
    • Varice
    • Degeraturi
    • Furuncule
    • Noduli
    • Alte infectii si leziuni ale pielii
    • Ten matur, ofilit
    Ce proprietati are fiecare ingredient?

    Galbenelele au un rol deosebit in mentinerea tineretii si frumusetii tenului. Ajuta tenurile iritate, uscate si ofilite. Reduc ridurile si estompeaza petele maronii. Galbenelele sunt de mare ajutor si in tratarea alergiilor, eczemelor, acneei, urticariei. Regenereaza pielea afectata de arsuri si degeraturi. Accelereaaă cicatrizarea ranilor. Sunt adjuvant in furunculoza, negi, scabie, dermatita seboreica. Sunt recunoscute pentru efectul lor in urmatoarele afectiuni: ganglioni mariti, hemoroizi externi, ulcere varicoase, flebite, calcaie crapate, vanatai, ulceratii pe san (maligne sau benigne) si rani produse de cancerul pielii, infectii fungice in zona genitală si perianala.

    Sanzienele amelioreaza inflamatiile si cicatricele in afectiuni cutanate (rani, ulceratii, furuncule, pecingine, erizipel, eczeme, scabie, acnee, psoriazis), precum si in boli dermatice canceroase (plagi maligne pe limba, laringe si piele). Calmeaza durerile reumatice. In cosmetica, sanzienele sunt indicate in mentinerea elasticitatii pielii si estomparea ridurilor fine.

    Uleiul de floarea soarelui contine vitaminele A și D, calciu si fier. Este apreciat pentru proprietatile sale emoliente. Ajuta la vindecarea ranilor proaspete si a arsurilor usoare.

    Ceara de albine este folosita in prepararea unguentelor, deoarece confera acestora consistenta si stabilitate. Este cunoscuta pentru actiunea ei de restructurare si elasticizare a pielii, pe care o calmeaza si o ajuta sa retina umezeala.

    Uleiul de masline are proprietatea de a catifela pielea. Datorita continutului ridicat de acid linoleic, un compus care nu este produs de organism, uleiul de masline hidrateaza pielea.

    Mierea de albine conține glucoza, fructoza, minerale – magneziu, potasiu, calciu, sodiu, clor, sulf, fier, cupru, zinc, vitaminele B1, B2, B3 şi B5. In cosmetica, mierea se recomanda si pentru ingrijirea pielii uscate, iritate. Reduce ridurile fine si improspatează tenul. Are actiune antiseptica, emolienta si cicatrizanta. Este adjuvant in tratarea cosurilor, a punctelor negre, a decolorarilor pielii. Hidrateaza pielea in profunzime si are efect antimbatranire. Proprietatile antiinflamatorii ale mierii o recomanda in caz de iritatii, intepaturi de insecte sau alte inflamatii ale pielii.

    Uleiul volatil de lavanda calmeaza, cicatrizeaza, are efect antiinflamator. Are, de asemenea, proprietati antifungice, antiseptice si regenerative, ajutand la relaxarea pielii. Vitamina E continuta confera elasticitate pielii.

 

2 comentarii

  1. Bejan Nicoleta spune:

    Am nevoie de niste creme .In august dunt in tara .

    1. Laura Iacob spune:

      Buna ziua doamna Nicoleta
      Eu am consumat produsele Nera Plant si am scris despre ele pentru ca le-am gasit foarte eficiente.
      Mai jos va las link-ul de unde puteti comanda produsele NeraPlant si acestea vor fi trimise prin curier, direct la caa dumneavoastra. Daca credeti ca va mai pot ajuta si cu altceva, va rog sa imi scrieti.
      https://neraplant.ro/crema-nera-plant-cu-galbenele-33g.html
      Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...