Cosmetice naturale

Cum îmi îngrijesc tenul pentru a-i reda vitalitatea

“Timpul zboară în toate direcțiile, dar lovește într-un singur loc”

Octav Bibere

– Unde lovește timpul?

-Pe ten.

Orice modificări ducem în timpul vieții ne afectează tenul. Fie că vorbim de modificări ale vârstei, sau modificări climatice, tenul este afectat, iar asta se vede pe fața noastră.

Eu, la cei 36 de ani nu mă pot plânge de riduri grozave pentru că întotdeauna am avut grijă ce produse folosesc. Tenul este pentru mine o prioritate. Nu vă imaginați că folosesc multe produse, sau produse cosmetice scumpe. Din contră, încerc pe cât posibil să am grijă să folosesc produse naturale sau produse făcute chiar de mine din confortul casei.

Am mai spus și în articolele recente că sufar de o dermatită seboreică, care momentan cred că este în remisie. Această problema dermatologcă nu mă lasă să folosesc orice și atunci am mare grija ce aplic pe față.

Am investit foarte multi bani la un moment dat, în creme, dar am realizat că de multe ori ceea ce contează este o stare de spirit bună și un corp sănătos. Și atunci multe probleme dermatologice externe vin din probleme interne.

Dimineața îmi spăl tenul cu apă și săpun.

Vara, mai ales, îmi las tenul să respire aerul curat și încerc să nu îl încarc cu produse inutile.

Nu știu de ce, tenul meu nu suportă apa micelară sau tonică. Am încercat de la diverse firme și încă nu am găsit ce am nevoie. Dacă aveți recomandări v-aș ruga să mi le lăsați în secțiunea comentarii. Ce am folosit până acum, îmi fac ochii să lăcrimeze. Cumva ca o alergie.

După ce mă spăl pe față cu apă și săpun, folosesc o crema hidratantă.  De obicei, folosesc săpun natural, cu ingrediente cât mai puține și miros de uleiuri esențiale. Produse de make-up folosesc puțin, doar o mascara și un ruj sau un balsam de buze cât mai natural. Aș recomanda untul de shea care este incredibil de hidratant și nu lasă buzele uleioase.

Dragele mele, într-o lume  în care stereotipurile și-au făcut loc tot mai intens printre noi, e absolut normal să intervină câteodată și neîncrederea. Dar nu vă lasați acaparți de aceste stereotipuri. Cu toții suntem frumoși și unici în felul nostru, iar frumusețea interioară se vede si pe chipul nostru.

Așadar, fiți fericiti, zâmbiți, nu vă plângeți. Cu toții avem probleme și fiecare om are câte o rană pe suflet, dar e de datoria noastră să nu ne arătăm supărările. Și țineți minte urâțenia nu există în realitate, ci în creierul nostru; și este o urâțenie invocată, închipuită, creată de părerile lumii și de prejudecăți.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...