Cosmetice naturale Retete Sanatate

Beneficiile unui simplu mic dejun: toast cu miere si scortișoară

Un simplu mic dejun și corpul tău este pus pe picioare.

Pâine prăjită cu miere și scorțișoară

Mâncăm cu toții dimineața, alături de o cană cu ceai si este senzațională. Citind beneficiile acestui mic dejun m-a făcut îl iubesc și mai mult.  Cu toții știm mierea este un aliment miraculos, dar în combinație cu scorțișoara devine magic.

Republica Bio pune la dispoziția tuturor mai multe produse, dintre care cea care mi-a atras atenția a fost mierea cruda de zmeura

În timp ce puneam produsele în coș deja gândeam la această combinație Miere de zmeură cu scorțișoară ceylon pe paine prăjită. Cum sună? spun sincer, gustul mierii este miraculos și iți lasă un gust suav de zmeură pe cerul gurii.

Tot pe site-ul lor am găsit si renumita scortisoara de ceylon

Mai multe despre scorțișoară de ceylon denumita și scorțișoară adevărată

Există în lume doua feluri de scorțișoară: Cinnamomum Verum (scorțișoară de Ceylon) și Cinnamomum Cassia (scorțișoară chinezească).

Scorțișoara adevărată este cea de Ceylon, ea având o mulțime de proprietăți benefice pentru organism.

Scorțișoara chinezească conține cantități ridicate de cumarină, care poate fi toxică pentru ficat, dacă este consumată în doze mari.

Mergeți pe sfatul acestor oameni care produc alimente bio și de calitate superioară. Prețul este raportat la calitate ceea ce îți conferă un plus de siguranță ai făcut alegerea potrivită.

 

Stiati ca: Scortisoara este un condiment obtinut din coaja unui copac denumit Cinnamomum. Se foloseste ca ingredient din vremuri antice, datand inca din perioada Egiptului Antic. Era rar si valoros si era considerat un dar potrivit pentru regi

Până la urmă, scorțișoara ceylon este unul dintre condimentele cele mai delicioase și sănătoase de pe planetă. Poate reduce nivelul de zahăr din sânge, reduce factorii de risc ai bolilor cardiace și are o gamă largă de alte beneficii pentru sănătate. Unde mai pui e și foarte delicioasă și merge introdusă foarte ușor ca și condiment în multe rețete.

Mai multe despre mierea crudă de zmeură

Mierea cruda de zmeura este în primul rând un aliment delicios. L-am gustat și am rămas cu un gust suav de zmeură pe cerul gurii. Momentan mi-am luat borcănașul de 350 de grame, dar sunt convinsa pe viitor îl voi lua pe cel de 700 de grame.

Este unul din cele mai parfumate tipuri de zmeură făcând-o astfel foarte apreciată și de către copiii mei.  Mierea de zmeură conține ingrediente speciale care pot preveni multe boli, cum ar fi:

  • inflamația cronică
  • boli cardio vasculare
  • reglează activitatea ovarelor
  • tratează răceala
  • previne apariţia unor afecţiuni ca osteoporoza şi sclerodermia
  • ajută la funcționarea sistemului endocrin

Pâinea toast cu miere crudă de zmeură și scorțișoară este o plăcere pe papilele gustative și un mic dejun sănătos pe care încercăm îl savurăm destul de des. Este pe placul tuturor din casă și mai ales o rețetă cu multe beneficii pentru organism.

 

 

 

1 comentariu

  1. Laurențu spune:

    Nu ai menționat cantitățile, care sunt ?,pe criterii,vârsta, greutate? Dar restricții, riscuri. Mulțumesc pentru înțelegere, aștept un răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...