Brioșe simple și pufoase îndulcite cu zahăr din nectar de cocos

În weekendul care a trecut am vrut fac ceva dulce,dar care îmbine totodată poftele copiilor cu sănătatea noastră.

Am ales fac brioșe după o rețetă foarte simplă și la îndemâna oricui cu ingrediente sănătoase de la Republica Bio

Ingrediente

Se separă gălbenușurile de albușuri. Separat se face o spumă din albușuri, iar gălbenușurile se amestecă cu zahărul. După ce albușurile se formează spumă se înglobează și gălbenușurile împreună cu zahărul. Se amestecă cu atenție. Peste compoziție se adaugă laptele și uleiul și se mixează câteva secunde. Se adaugă scorțișoară și cacaua după gust. Apoi se adaugă faină, praful de copt stins cu lapte și sarea. Ideea e că praful de copt să se distribuie uniform. Se amestecă toate ingredientele până ce aluatul devine uniform. După ce se asează în formele de briose se pune deasupra o visină luată din compot pentru un gust mai bun.

Cuptorul se preaîncalzeste în prealabil, iar când temperatura a ajuns la 250 de grade se pun brioșele înăuntru și se lasă la copt la 210 grade. Dacă vreți că brioșele să vă iasă foarte pufoase atunci aluatul trebuie ținut în frigider o oră și apoi porționat în formele de brioșe și pus la cuptor. Frăgezimea și creșterea frumoasă a brioșelor se realizează prin diferență mare de temperatură de la aluatul rece și cuptorul foarte fierbinte.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *