În weekendul care a trecut am vrut să fac ceva dulce,dar care să îmbine totodată poftele copiilor cu sănătatea noastră.
Am ales să fac brioșe după o rețetă foarte simplă și la îndemâna oricui cu ingrediente sănătoase de la Republica Bio
Ingrediente
- 3 ouă
- 200 gr de zahar din nectar de cocos
- 70 ml lapte
- 200 ml ulei (eu folosesc ulei de floarea soarelui presat la rece)
- 250 gr făină
- 1 plic praf de copt
- Arome: scortisoara de ceylon (dupa gust), cacao (dupa gust)
- Visine din compot
- un praf de sare
Se separă gălbenușurile de albușuri. Separat se face o spumă din albușuri, iar gălbenușurile se amestecă cu zahărul. După ce albușurile se formează spumă se înglobează și gălbenușurile împreună cu zahărul. Se amestecă cu atenție. Peste compoziție se adaugă laptele și uleiul și se mixează câteva secunde. Se adaugă scorțișoară și cacaua după gust. Apoi se adaugă faină, praful de copt stins cu lapte și sarea. Ideea e că praful de copt să se distribuie uniform. Se amestecă toate ingredientele până ce aluatul devine uniform. După ce se asează în formele de briose se pune deasupra o visină luată din compot pentru un gust mai bun.
Cuptorul se preaîncalzeste în prealabil, iar când temperatura a ajuns la 250 de grade se pun brioșele înăuntru și se lasă la copt la 210 grade. Dacă vreți că brioșele să vă iasă foarte pufoase atunci aluatul trebuie ținut în frigider o oră și apoi porționat în formele de brioșe și pus la cuptor. Frăgezimea și creșterea frumoasă a brioșelor se realizează prin diferență mare de temperatură de la aluatul rece și cuptorul foarte fierbinte.