Tort de brânză de vaci fară aluat (cheesecake)

Nu știu de ce toată viața am avut impresia cheesecake-ul este foarte pretențios și iți trebuie mult talent îl prepari. Dar, nu este chiar așa. Tortul de brânză de vaci este preferatul copiilor mei și ori de câte ori am ocazia îl prepar, nu stau pe gânduri. Ingredientele sunt foarte simple și la îndemâna oricui.

Ingrediente

  • 1 kg brânză de vaci (eu obisnuiesc să cumpăr găletusa de la Lidl – Pilos, este perfectă pentru prăjituri, fiind mult mai cremoasă)
  • 6 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 4 pliculete zahăr vanilat sau esentă vanilie
  • 4 linguri făină
  • putină sare
  • 4 linguri gris
  • 175 gr unt topit sau ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • rom (optional)
  • zahăr pudră pentru ornat

Preparare

Albușurile se separă de gălbenușuri și se bat spumă. În alt bol se pune brânză de vaci, gălbenușurile de ouă, zahărul, zahărul vanilat și untul topit.

  • ATENTIE: untul topit să fie adus la temperatura camerei, să nu il puneti direct de pe aragaz ca să nu se taie compoziția.

Se adaugă peste ingredientele de mai susfăina, praful de copt stins cu puțin lapte, sarea și grișul. Dacă doriți puteți pune și esență de rom pentru o savoare mai intensă. Se amestecă toate ingredientele până se formează o compoziție fină. La sfârșit se adaugă albușurile bătute spumă, cu o lingură de lemn, se încorporează încet.

 

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *