Retete Sanatate

Ce punem pe masa de Revelion?

Chiar dacă ești superstițios sau nu, iată câteva produse care nu ar trebuie să lipsească de pe masa de Revelion.

După masa de copioasă de Crăciun, cu platouri tradiționale, sarmale și multe prăjituri, consider că Noul An trebuie să ne găsească cu produse proaspete, multe fructe, salate cât mai proaspete, pește și multă voie bună.

Iar, ca treaba să fie treabă iată câteva produse care nu ar trebuie să-ți lipsească de pe masa de Revelion, ca noul an să-ți aducă bunăstare și noroc. Pentru că de ce nu, cu toții avem nevoie de aceste lucruri, mai ales îna ceastă perioadă.

Pește

”Nicio masă fără pește” este o zicală a românilor, care trebuie respectată și de Revelion. Se spune că dacă mâncăm pește la trecerea dintre ani, ”alunecăm” mai ușor printre necazuri. Peștele simbolizează abundența și trebuie așezat întreg pe farfurii, altfel, spun superstițioșii, norocul se fragmentează.

Strugurii

Se spune că în noaptea de Revelion trebuie să mâncăm 12 boabe de struguri. Nici mai mulți, nici mai puțini. Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri vei avea parte de 12 luni dulci și pline de sănătate.

Fructele rotunde

Acestea nu trebuie să lispească de pe masa de Revelion. Fie că vorbim despre citrice, mere acestea aduc sănătate și vitalitate.

Fasole, mazăre și linte

Dacă îți dorești belșug și bogăție în anul care vine, alege să pregătești o salată de linte sau de fasole.

Carnea de porc

Vedeta meniurilor de sărbători, carnea de porc trebuie să se regăsească și pe masa de Revelion. Porcul este considerat norocos pentru că inspiră avuție, acesta fiind și motivul pentru care majoritatea pușculițelor au formă de purceluși.

Rodii și smochine

Dacă îți dorești copii în anul care vine nu uita să pui pe masa de Revelion rodii și stafide. Acestea sunt aducătoare de fertilitate și prosperitate.

Tortul

La desert tortul nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion, el simbolizând veșnicia.

Șampania

La cumpăna dintre ani, paharul  de șampanie nu trebuie să lipsească, considerându-se că astfel vor fi îndeplinite dorințele, iar noul an va fi unul îmbelșugat.

Vă doresc tuturor un an prosper, cu belșug și prosperitate, dar mai ales cu multă sănătate și libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...