Retete

Ciuperci deshidratate

Consider ca natura ne da totul in fiecare zi, iar Dumnezeu atat de frumos a creat lumea incat gasesti cele mai minunate gusturi.

Mai nou avem acces la toate “minunile”, de la semipreparate fel de fel, la prajituri super cremoase si legume injectate. E foarte greu sa traiesti natural si sa incerci sa te feresti de mancarea nesanatoasa mai ales daca locuiesti la oras si nu ai un petec de gradina la tara.

Pentru a ne hrani sanatos si in timpul iernii, noi, am ales sa pastram diverse plante, condimente, legume/fructe deshidratate in borcane de sticla pentru ca se pastreaza foarte bine, timp indelungat.

Le folosim apoi la mancaruri si dau un gust desavarsit

Stiati ca pana si ciupercile se pot pastra in camara, dupa ce le uscati ? Puteti face asta acasa, mai ales daca aveti un deshidrator, termenul de deshidratare ar fi undeva la 2 ore.

Daca nu aveti deshidrator atunci se pot usca la cuptor pe o tava tapetata cu hartie de copt. Deshidratarea se face undeva la o ora, la 50 gr Celsius apoi se intorc si se mai lasa o ora tot la 50 de grade. Veti obtine ciuperci pe care le puteti pastra peste iarna si cu care puteti gati orice fel de mancare. Este un comdiment exclent mai ales daca folositi ciuperci de padure.

Rezultatul este acesta:

Noi folosim ciuperci uscate mai ales in sosurile tocanelor….e ceva super delicious.

 

Promit ca o sa pregatesc o reteta cu ciuperci uscate cat de curand. Poate va invit sa faceti o mancarica delicioasa, mai ales ca urmeaza sa intram in Postul Pastelui.

Lasă un răspuns

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...