Am pregatit pentru o voi o super reteta potrivita pentru postul Pastelui. Este vorba de fusilli cu legume, pesto de leurda cu nuca si condimente de la Nera Plant calite in ulei de salvie.
Toate condimentele pe care le-am folosit au nenumarate beneficii asupra organismului si iti ofera o imunitate , in perioada primavaratica si nu numai.
Uleiul de salvie de la Nera Plant este cunoscut ca fiind un tonic fizic si mental. Protejeaza organismul impotriva stresului oxidativ.
- Stimuleaza secretia bilei de catre celulele hepatice
- Favorizeaza eliminarea gazelor din intestine
- Diminuează transpiratia excesiva
- Usor hipoglicemiant
- Antiseptic, cicatrizant
Pesto de leurda cu nuca – leurda este cunoscuta avand puternice efecte depurative, diuretice şi de activare a peristaltismului intestinal.
Iar la condimentarea mancarii am folosit tarhon, roinita si marar
Ingrediente:
- fusilli
- ulei de salvie
- praz
- ciuperci
- ardei kapia
- sos de rosii
- sare
- pesto de leurda si nuca
- condimente de roinita, tarhon si marar
Apa se pune la fiert, iar cand incepe sa fiarba se pun fusilli circa 7 minute. In acest timp se pregateste sosul pentru fusilli. In putin ulei de salvie se caleste prazul, ardeiul si ciupercile. Dupa ce s-a calit se adauga sosul de rosii si se pune putina sare. Eu prefer sa folosesc sare roz de himalaya. Dupa ce a fiert putin sosul se adauga pesto de leurda cu nuca si condimentele de roinita, marar si tarhon. Gustul este desavarsit datorita condimentelor. Dupa ce am adaugat pastele si sosul pe farfurie am asezonat cu nuca “facuta praf” .
Pofta buna si post binecuvantat!