Retete

Frumusetea ciupercilor otravitoare

 

Ne place sa ne plimbam prin paduri, suntem crescuti intr-un oras inconjurat de munti si avem privilegiul sa mergem destul de des prin carari muntoase. De data aceasta am fost cu scopul de a culege galbiori, dar in cautarea noastra am gasit si foarte multe specii de ciuperci otravitoare, dar deosebit de frumoase pe care vreau sa vi le prezint, in speranta ca va vor fi de ajutor sa nu le consumati niciodata.

Cum arata ciupercile otravitoare?

Cand mergi in padure poti intalni ciuperci otravitoare la tot pasul.

Iata mai jos cateva tipuri de ciuperci pe care nu a trebui sa le consumi, tocmai pentru a evita orice situatie neplacuta

Muscarita sau Palaria Sarpelui

 

 

 

 

Muscarita sau buretele mustelor, cum este cunoscut in popor, contine acid ibotenic si muscimol, substante care au efect neurotoxice si care pot cauza halucinatii

Ciuperca alba

Poate fi confundata usor cu o ciuperca comestibila. Are un nivel ridicat de toxicitate si poate cauza probleme grave la nivel gastro intestinal.

 

 Buretele pestrit

Este un alt tip de ciuperca care trebuie evitat. Contine tocine care atunci cand ajung in organism produc halucinatii, probleme digestive si intoxicatii.

Valoasa delicata

Aceasta ciuperca este letala, contine orelanina, o substanta care produce insuficienta renala si hepatica.

 Buretele viperei

Aceasta ciuperca este letala, contine amanitina, care provoaca reactii din cele mai grave.

 

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...