Retete

Dulceață de merișoare

Avem nevoie de

  • 200  grame de merișoare
  • 200 de grame de zahăr
  • 1 linguriță de lămâie

Se spală 200 de grame de merișoare și se lasă la macerat împreună cu 200 de grame de zahăr timp de o zi. A doua zi se pune la foc mediu și se amestecă încontinuu, timp de 15 minute. După acest timp se pune o linguriță de zeamă de lamaie. Se mai lasă la fiert înca 15 minute. Dulceața este gata în momentul în care se închide la culoare.

La aceasă rețetă se pot folosi câte merișoare aveți. Totul este ca merișoarele să cântărească la fel de mult ca zahărul, proporțiile să fie egale.  Dacă aveți 1 kg de merișoare se pune 1 kg de merișoare.

După ce dulceața este gata se toarnă în borcane, după care se vor închide etanș și se vor lăsa la cald până a doua zi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...