Retete

Unt de migdale

Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru unt de migdale:

Ingrediente

2 căni de migdale crude, nesărate

1/2 linguriță de sare

Instrucțiuni

Pune migdalele într-un cuptor și coace-le la 180°C timp de 10-15 minute sau până când devin ușor aurii. Acest pas este opțional, dar va intensifica aroma nucilor. Lasă migdalele să se răcească complet. Apoi, pune-le într-un blender sau un robot de bucătărie și amestecă-le până când devin fin măcinate.

Nu uita să oprești blender-ul din când în când și să scuturi amestecul pentru a-l distribui uniform. Adaugă sare până când compoziția devine omogenă.

Dacă preferi un unt de migdale mai fluid, poți adăuga puțin ulei.

Transferă untul de migdale într-un recipient cu capac și păstrează-l în frigider. Se poate păstra timp de câteva săptămâni.

Se poate servi cu miere, sirop de agave, fructe sau chiar gem. Eu am găsit migdalele pe Vitamix

Sfat: poți adăuga și alte ingrediente, cum ar fi miere, vanilie sau scorțișoară, pentru a da un gust mai complex untului de migdale

Rețeta video

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...