În articolul de mai jos vă voi prezenta o rețetă din conopida, care se va împrieteni cu orice copil mofturos. Este o rețetă de post, foarte sănătoasă si gustoasă care mi-a fost explicată cu de-amanuntul de buna noastră prietena de la Pitești, Daniela Nelu. Ea este o pasionată a rețetelor vegane, urmează un stil de viață sănătos și fără toxine (cât se poate). Dorința mea este ca aceste rețete să ajungă la cât mai multă lume interesată de îmbunățirea stilului de viață iar aceasta pagină să vă devina prietenă. Gustul acestei rețete este asemănător meniului de KFC doar că într-o variantă mai prietenoasă cu stomacul.
Ingrediente conopidă pane la cuptor
- 1 buc conopidă
- 250 gr Făină
- 200 ml bere sau apă minerală
- 1 linguriță oregano uscat
- 2 căței Usturoi
- 1 linguriță Sare
- 1 vârf de cuțit Piper
- 250 gr pesmet
Mod de preparare
Conopida se desface în buchețele și se pune într-o oală la fiert și se adaugă o lingură de sare. După ce a fiert, se scoate conopida și se lasă la răcit. În două boluri se pregătește aluatul pentru crustă. În primul bol se amestecă ingredientele următoare: Făina, bere, oregano, usturoi, sare, piper până se formează un aluat asemănător cu cel de clătite. În al doilea bol se pune pesmetul. După ce conopida s-a răcit se dă buchețelele prin aluatul din făină, apoi prin pesmet. Într-o tavă se pune folia de copt și se pun buchețelele de conopidă. Se lasă la cuptor 20 de minute, la 190 de grade, apoi se întorc pe partea cealaltă pentru încă 40 de minute. Se scot din cuptor când devin de culoare aurie.
Sos de usturoi
- 100 ml lapte de soia / lapte / aqua faba (apa de la năut)
- 200 ml Ulei
- 1 lingură muștar
- 1 cățel Usturoi
- 4 lingurițe Zeamă de lamaie
- 1 linguriță Sare
Într-un recipient înalt se pun toate ingredientele pentru sosul de usturoi: lapte de soia, ulei, muștar, usturoi, zeama de lămâie și sare. Se amestecă cu ajutorul unui blender pentru 3 minute până devine de consistența maionezei.