Calatorind e mai bine

Deschiderea oficială a Domeniului Regal Săvârșin pentru anul 2022

Pe data de 1 Mai 2022 a avut loc deschiderea oficială a Domeniului Regal Săvârșin. La eveniment a participat Majestatea Sa Regina Margareta și Principele Radu.

Bucuria mea a fost să observ doi oameni frumoși, liniștiți, fără cancan-uri și fără fițe. Ne-am bucurat foarte mult să îi vedem în carne și oase și să simțim puțin din aerul regal al Săvârșinului.

La ceremonie au luat parte primarul comunei, prof. Ioan Vodicean, membrii ai Parlamentului României, ai Consiliului Județean Arad și ai altor instituții județene. 

Cum ajungi la Săvârșin

Noi am pornit de la Sibiu. Așadar, am parcurs majoritatea drumului pe Autostrada și am făcut aproximativ 2 ore. Am trecut prin Sebeș, Deva și apoi am oprit la Săvârșin.

Intrarea in Domeniul Regal Săvârșin se face pe o străduță din partea dreapta. De pe drumul principal faceți dreapta și găsiți o străduță care duce către cimitir. Acolo este și intrarea principală.

Evenimentul a început cu un concert de muzică clasică, chiar în Satul Regal.

În Satul Regal se găsesc 8 clădiri:

  • Muzeul Regal al Automobilului aflat in clădirea garajului regal
  • Atelierul Auto al Regelui Mihai
  • Casa Musafirilor
  • Casa Ceaiului
  • Casa Intendentului
  • Casa Tehnică
  • Magazinul de Suveniruri

Personal, magazinul de suveniruri mi s-a părut cam gol, cu puține opțiuni de cumpărare. În magazinul de suveniruri găsești gemuri de la Topoloveni, miere de tei, de salcâm, vinuri, cărți, căni, butoni pentru cămașă, cutiuțe muzicale si multe fotografii regale. Noi am cumpărat o cutiuță muzicală și niște butoni pentru cămașă, dar mi-aș fi dorit să găsim monede cu fața Regelui Mihai, mașinute aidoma celor pe care le conducea, statui, tablouri etc.

Majestatea Sa și primarul au dezvelit placa inaugurală a Casei Ceaiului, cea mai recentă clădire restaurată de Fundația Colecția Familiei Regale a României.
În Satul Regal cei prezenți s-au putut bucura de un ospăț regal cu multe bunătățuri perfecte pentru cei care au venit de pe drum lung.
După concert s-a putut vizita Parcul Regal, Muzeul Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai, Magazinul de Suveniruri și Casa Ceaiului.
A fost momentul când Parcul Regal s-a transformat în platou de fotografie pentru sutele de invitați care l-au putut vizita.

Cântecul păsărilor, florile de pe marginea aleei, lacul și liniștea insulei au făcut ca toata excursia noastră să fie pe deplin meritată. Ne-am imaginat modul în care Regele Mihai se plimba alături de soția Excelenței Sale pe acele alei, acesta fiind exact ca și în timpul vieții Regelui Mihai.

Am vizitat

  • Grădina Ascunsă
  • Micul Pavilion
  • Lacul și Insula
  • Terenul de tenis (1945) fiind de multe ori menționat de Regele Mihai, în momentele în care își împărtășea amintirile despre viața la castel.

Mai multe vedeți pe filmarea de mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...