Motivationale

Ghid de sănătate pentru părinți

Ca părinți ne dorim pentru familia noastră să fie sănătoasă și îngrijită. Până la urmă, sănătatea este cheia către orice mare putere pe care ar trebui să o aibă părinții. Ca și copii, întotdeauna ne privim părinții ca super eroi, ei reușesc orice în viață, nu se îmbolnăvesc niciodată și ne fac bine oricând, poate doar cu simpla prezență sau o îmbrățișare.

Copiii nu știu că părinții sunt de multe ori burn out, de aceea este important ca părinte să îți setezi niște limite și aici mă refer, inclusiv la limite financiare.

Burnout-ul este o stare de epuizare emoțională, mentală și adesea fizică, cauzată de stres prelungit sau repetat. Părinții, în special, pot fi vulnerabili la această condiție, dat fiind că își asumă multiple roluri și responsabilități în viața de zi cu zi. Te poți simți copleșit de emoții, cum ar fi anxietatea, frustrarea dar și tristețea. Copiii pot simți schimbările de dispoziție și pot resimți tensiunea din casă, lucru care nu e tocmai benefic pentru dezvoltarea lor emoțională.

Copiii ne iubesc necondiționat, nu uitați asta. Nu iubesc banii pe care îi avem, ci iubesc timpul pe care îl petrecem cu ei, indiferent de vârsta copiilor. Să nu credeți cumva că dacă copilul este preadolescent nu mai are nevoie de noi. Este posibil să aibe nevoie mult mai mult de cineva care să îi asculte problemele, care poate pentru noi sunt niște fleacuri, pentru ei reprezintă probleme adevărate cu care se confruntă.

Cum Putem Interveni?

Este important să îți cunoști limitele și să îți acorzi timp pentru odihnă și relaxare. Comunicarea deschisă este deosebit de importantă, iar copiii pot înțelege mai mult decât ne putem noi imagina.

Da, suntem super eroii copiilor noștri, dar chiar și super eroii pot avea momentele lor de liniște și relaxare. Este important să fii conștient de nevoile tale 🌟

Ieși în oraș cu o prietenă, râzi din toată inima și detașează-te de probleme. Este important să poți să ai pe cineva cu care să te detensionezi.

Încă un aspect important în apariția anxietății este nebunia noastră de a preveni eventualele boli sau frica de necunoscut.

Este prima oară când suntem părinți și ne este frică de necunoscut. Auzim în stânga și în dreapta de diverse cazuri de boli, sau suferințe ale copiilor sau ale părinților și trăim mereu cu teama că dacă ni se întâmplă și noua. Ei bine, dragii mei, nu uitați: NU PUTEM CONTROLA CEEA CE NU PUTEM CONTROLA. 

Trăiește clipa, bucură-te de tot ce e în jurul tău și încearcă să nu mai gândești dezastruos. Trăiește clipa, nu este doar un simplu motto – este cheia către fericire. Nu putem controla anumite situații și nu ai cum să le previi, așa că bucură-te de prezent, îmbrățișează-i, lasă telefonul din mână și mergeți la o plimbare împreună. Asta e adevărată terapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...