Dragii mei, acum că ne aflăm în plin post al Crăciunului vă prezint o rețetă de desert făcut în casă care reușește să îți satisfacă, cu siguranță nevoia de dulce din această perioadă.
Banana Bread în traducere înseamnă pâine din banane. De fapt, este mai mult un chec preparat din piure de banane, dulce, cu diferite arome, în funcție de gusturile fiecăruia. Eu am ales să aromatizez această rețetă cu scorțișoară și nuci, dar merge adăugat și nucșoară, stafide, migdale…etc.
Desertul merge servit foarte bine, dimineața la cafea, dar merge si la prânz alături de o înghețață vegană din căpșuni. Intensitatea aromelor te duce cu gândul la Crăciun și te învăluie în mirosul lui, acela de scorțișoară și nuci.
Ingrediente
- 3 banane coapte
- 180 grame de făină
- 75 ml ulei
- 75 ml lapte de cocos
- 140 gr zahăr brun sau 120 gr xilitol
- o linguriță vanilie
- o linguriță scorțișoară
- jumătate de cană de nuci mărunțite
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare
Bananele curățate se taie cuburi și se pasează cu ajutorul unie furculițe sau cu ajutorul unui blender. Peste banane se adaugă uleiul și laptele de cocos, vanilie și zahăr brun și se mixează. Peste toată compoziția se adaugă făina, scorțișoara, praful de copt, sarea și se mixează din nou. La sfârșit se adaugă nucile mărunțite și se amestecă. Se pregătește tava de copt cu folie de copt și se pune umplutura. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45 de minute.
Mai jos puteti urmări rețeta in format video.
Dacă vă place, vă rog nu ezitați să ne dați un like, să vă abonați la canalul nostru de Youtube