Seara de lectura

Maria si libraria – o carte de suflet

Zilele acestea am citit mult si am descoperit povesti minunate, ascunse in carti frumos editate cu imagini care te duc intr-o lume ireala.

Sarah e cititoarea casei si ii place sa citeasca cam tot ce apuca. La doar 9 anisori a ajuns sa imi citeasca ea  povesti. De mica am obisnuit-o cu cartile si cu povestile pentru ca  intotdeauna mi-a placut sa imi duc copiii  pe taramuri de vis. Incurajarea parintilor e ca oxigenul pentru sufletul lor. Ii hranesc, ii ridica si ii invata sa se dezvolte.

Prin CARTEMMA, am descoperit povesti frumoase, usor de citit si numai bune pentru lectura noastra de seara. Una din povestile preferate ale Sarei este Maria si libraria  „Cand Maria incepea sa citeasca, picioarele ei deveneau doua radacini bine infipte in pamant si parca vedeai cum din ele incep sa creasca si sa inmugureasca adevarate calatorii si aventuri. De multe ori, deveneam si noi parte din poveste”

Tuturor ne plac povestile, fie cele din viata reala fie cele din carti, daca ar fi sa ma intrebati pe mine de mii de ori o sa aleg povestile din carti, pentru ca sunt mai dulci si fara iz de barfa.

Cu totii avem nevoie de dezvoltare continua pentru a ne largi orizontul in care traim si de aceea e bine sa investim acest timp pretios in noi si in copiii nostri.

Povestea Maria si libraria o prezinta pe Maria care le citeste copiilor istorisiri zi de zi, pana cand intr-o zi o sala de jocuri i-a luat locul. Suna realistic, nu?

Maria nu se lasa batuta si gaseste un mod inedit de a le citi in continuare povesti tuturor copiilor carora le-a fost dor de ea –  libraria mobila.  „in locul farfuriilor apar doi ochi, in locul portbagajului masinii, un cufar plin de carti, iar in locul geamului o mica scena plina de papusi.”

Am intrebat-o pe Sarah de ce i-a placut aceasta carte iar ea mi-a raspuns firesc: Nu conteaza daca ai sau nu o librarie aproape, daca vrei poti citi in orice loc, important e sa vrei.

Aceasta poveste nu este despre o lupta simpla, este lupta Mariei cu sistemul care a pus stapanire pe noi, pe anumite dezvoltari ilogice. Dar, Maria iese invingatoare prin simplul fapt ca isi creeaza propria ei lume. V-am facut curiosi? Dati o tura pe libraria CARTEMMA si veti descoperi o lume minunata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...