Seara de lectura

Am scos luna la plimbare

Cu siguranta ati vazut si voi luna cea uriasa care a fost pe cer acum cateva zile.

Pe noi ne-a prins peisajul in timp ce ne indreptam catre casa. Bineinteles ca am fost extrem de incantati de frumusetea ei si am inceput o intreaga poveste pe spatele frumusetii imbietoare.

Sarah : Mami, ce e mai aproape de Romania: luna sau Londra?

Mami: … incercam sa ma gandesc cum sa gasesc o explicatie pe care ea si fratiorul ei s-o inteleaga

Sarah: Londra, mami, bineinteles, nu stii ca distanta pana la luna se masoara in ani lumina? Chiar daca Londra nu se vede in zarea noastra, totusi ea se afla mai aproape de Romania.

Mami: Bravo iubita mea, ai raspuns mai bine decat as fi putut s-o fac eu.

Luna ne-a insotit pe tot traseul nostru chiar daca cateodata se mai ascundea pe dupa blocuri, intr-un final era tot acolo, pe cer, mareata si superba.

Odata ajunsi acasa m-am gandit sa profitam de aceasta seara si sa citim impreuna cartea de la Editura Cartemma Am scos luna la plimbare

Ilustratiile ei superbe, povestioarele minunate care te poarta pe taramuri de vis, e potrivita pentru aceasta seara. Am citit despre baietelul care a scos luna plimbare, despre cainii orasului care latra prelung, despre cum luna presara boabe de roua ca niste lacrimi pe pajistea cu iarba mare, despre cum s-a intrecut pana la leagane unde s-a dat pana sus, inchipuindu-si ca zboara pana la ea, am citit chiar si despre podetul peste ape line cu o luna deasupra si o luna sub mine. Odata ajuns acasa rasplata lunii a fost binemeritata, lumina dulce si adormitoare.

Totusi intrebarea lui Luca a ramas aceeasi: De ce urla lupii la luna?

Poate ma ajutati voi sa ii gasesc un rapsuns potrivit! 🙂

La finalul carti se regasesc voioase toate tipurile de luna de la luna noua pana la luna plina, cu explicatii pe masura oricarui cititor si tot acolo ne sunt povestite mai multe curiozitati din lumea exterioara.

de ex: Stiati ca: Desi dormim, mintea noastra nu doarme. Mintea noastra subconstienta este ocupata sa ne ofere vise de toate felurile. Asadar, lumea la adapostul noptii nu e chiar ata de linistita precum pare.

V-am facut curiosi?

Dati o tura pe magazinul editurii cartemma si veti descoperi carti captivante la preturi foarte bune.

Puteti urmari videoul creat pentru aceasta carte chiar aici

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...