Calatorind e mai bine

Cetatea Rasnov prin ochii nostri

Despre Cetatea Rasnov am tot auzit ca este una din cele mai frumoase cetati ale lumii si ca se afla pe un loc important in acest clasament. Ma bucur foarte mult ca am avut posibilitatea sa merg si sa ma conving singura de frumusetea locurilor.

Despre Cetatea Rasnov

Este una din cele mai impresionante si bine conservate cetati din Transilvania. Se afla in judetul Brasov la 30 de km distanta fata de resedinta de judet. Am avut parte de un timp favorabil asadar am profitat din plin de toate locurile din zona pentru a putea petrece timp de calitate impreuna. Locul atrage nenumarati vizitatori, fiind o atractie turistica ce starneste interes si readuce aerul medieval de odinioara. Odata ajunsi in cetate am avut impresia ca am calcat pe alte taramuri. Cetatea iti da impresia ca esti intr-un satuc medieval si pasesti efectiv pe istorie. Nu sunt adepta comercialului dar in cetatea Rasnov chiar mi-au placut micile buticuri de unde puteai cumpara diverse obiecte reprezentative cetatii.

 

Povestea cetatii

Cetatea Rasnov se afla intre Poiana Brasov si Muntii Piatra Craiului. A fost construita intre anii 1211 – 1225 fiind conceputa ca un sistem de aparare pentru satele transilvanene expuse invaziilor externe. Este asezata pe un deal iar acum se ajunge cu un trenulet sau tractoras cu remorca, fie pe jos in functie de energie si disponibilitate. 🙂

Accesul in cetatea propriu-zisa nu se face direct ci printr-o incinta inconjurata de un zid de piatra avand extremitatea de rasarit un turn de plan dreptunghiular. Accesul in cetatea este cea mai veche parte a cetatii fiind construita numai din piatra spre deosebire de cetate unde intalnim si caramida

dav

dav

Cetatea Rasnov s-a pastrat in conditie aproape perfecta. Curtea interioara este pavata cu drumuri de piatra care leaga casele intre ele: casa fierarului, casa tamplarului si casa sticlarului. Sunt inca in stare bune dar ele functioneaza ca magazin de suveniruri sau muzeu.

Ultima oara cand Cetatea Rasnov a fost folosita in scop de aparare a fost in timpul revolutiei de la 1848 cand trupele maghiare au traversat satul, oamenii s-au retras in siguranta cetatii.

Merita sa faceti orice efort sa ajungeti la Cetatea Rasnov, fie chiar si odata in viata. Avem locuri atat de frumoase in Romania si merita promovate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...