A venit weekendul si odată cu el vine și relaxarea noastră.
Încercăm pe cât posibil să mâncăm dulciuri fără zahăr, dar duminica e ziua de răsfăț pentru toată lumea,fără excepții.
Îmi plac dulciurile care se fac ușor și care sunt delicioase și îmi place foarte mult ciocolata în combinație cu vișinele. Ador gustul dulce-acrișor pe care il dă desertului.
Astăzi vreau să aduc în atenția voastră un desert ușor de făcut, foarte bun la gust care poate fi modificat în funcție de gusturile fiecăruia în parte.
Eu am ales să fie un weekend ciocolatos 🙂
Ingrediente
- 1 kg biscuiți
- 1 esență de rom
- 1 l lapte
- 150 g zahăr
- 8 gălbenușuri
- 2 linguri de amidon
- 4 linguri cacao
Preparare
Pentru început se pregătește crema fiartă.
Într-o cratiță, batem cele 8 gălbenușuri cu un mixer. Se adaugă 150 gr zahăr (7-8 linguri) și 2 linguri de amidon de porumb. Se amestecă până se obține o cremă densă.
Se pune cratița la foc mediu și se amestecă încontinuu ca să nu se prindă crema de fundul cratiței. Acest procedeu îl puteti face, fie într- oală de lapte, fie la bain-marie.
Treptat se adaudă 1 litru de lapte, esența de rom, iar la final 4 linguri de pudra de cacao.
Amestecăm cu ajutorul unui mixer sau cu un tel până la omogenizare.
Pregătim prăjitura
Pe o tavă, așezăm uniform un strat de bicuiți și un strat din crema pregătită anterior. Se pune strat, peste strat până se obține 4, 5 straturi. La ornare am folosit câte o vișină pe fiecare bucată și am presărat zahăr vanilar pudră. Lăsați prăjitura în frigider câteva ore ca să se înmoaie biscuiții și să se întărească crema.
Un deliciu!
Această rețetă se face în timp recod și se obține un desert delicios.