Retete

Blat de pizza

De multe ne rămân în casă diverse alimente cu care nu avem ce face. Ca să previn risipa alimentară vreau să vă arăt o rețetă de blat de pizza super delicioasă și proaspătă. Pe blat puteți să vă încercați creativitatea, puteți încerca orice fel de combinații apreciate și dorite de voi, înainte ca acestea să se altereze.

Blat pizza

Ingrediente

  • 500 grame de făină
  • 350 ml apă caldă
  • 10 grame de drojdie uscată
  • sare, după gust

Într-un pahar se amestecă cu o lingură drojdia cu apa caldă. Separat, în alt bol se pune făina și sarea și apoi se amestecă cu celelalte ingrediente. Se începe frământarea, după care se pune aluatul la dospit pentru aproximativ o oră. După ce se dospește aluatul se întinde pe un blat de lucru. Se pune pe blatul de lucru o lingură de făină, inainte să se întindă aluatul. Se dă forma dorită și apoi se pune în tavă. Peste aluat se adaugă topingul dorit. Eu am folosit sos de rosii, amestec de oregano și busuioc uscat, mozzarella, salam, măsline și ceapă. Blatul de pizza este pufos, delicios și o adevărată desfătare pentru papilele gustative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...