Nouă ne plac foarte mult gogoșile, cele pufoase cu gustul acela de acasă. Gogoșile mele sunt aromate cu esență de rom, dar ele pot fi aromate cu orice fel de esență. Puteți pune în aluat esență de vanilie, coajă de lămâie. Rețeta nu este deloc complicată, ba din contră este o desfătare să prepari acest desert, într-o zi liberă de duminică, împreună cu cei dragi.
Pentru mine timpul petrecut cu ei, în mirosuri tomnatice de copilărie sunt cele mai frumoase amintiri pe care pot sa le ofer familiei mele.
Ingrediente
Mod de preparare
Într-un bol mic se pune drojdia uscată cu o lingură de lapte. În alt bol mai mare se adaugă celelalte ingrediente. 500 grame de făină se cerne într-un vas. Se face la mijloc un loc, se toarnă o ceașcă de lapte cald, untul topit, ouăle, drojdia înmuiată în lapte, esența de rom și sarea. Se amestecă toate ingredientele până se formeaza un aluat asemănător cu o cremă legată. Se lasă aluatul la dospit timp de oră cu un prosop deasupra.
Eu obișnuiesc să prăjesc gogoșile într-o tigaie. Se ia aluatul cu o lingură și se pune în ulei la prăjit. Se rumenesc gogoșile și de-o parte și de alta. Se așează pe o farfurie, apoi se ornează cu zahăr vanilat.
În casă miroase a copilărie. Ce poate fi mai frumos de atât?
Poftă bună!