Retete

Gogoși dospite rețeta de la mama

Nouă ne plac foarte mult gogoșile, cele pufoase cu gustul acela de acasă. Gogoșile mele sunt aromate cu esență de rom, dar ele pot fi aromate cu orice fel de esență. Puteți pune în aluat esență de vanilie, coajă de lămâie. Rețeta nu este deloc complicată, ba din contră este o desfătare să prepari acest desert, într-o zi liberă de duminică, împreună cu cei dragi.

Pentru mine timpul petrecut cu ei, în mirosuri tomnatice de copilărie sunt cele mai frumoase amintiri pe care pot sa le ofer familiei mele.

Ingrediente

 

Mod de preparare

Într-un bol mic se pune drojdia uscată cu o lingură de lapte. În alt bol mai mare se adaugă celelalte ingrediente. 500 grame de făină se cerne într-un vas. Se face la mijloc un loc, se toarnă o ceașcă de lapte cald, untul topit, ouăle, drojdia înmuiată în lapte, esența de rom și sarea. Se amestecă toate ingredientele până se formeaza un aluat asemănător cu o cremă legată. Se lasă aluatul la dospit timp de oră cu un prosop deasupra.

Eu obișnuiesc să prăjesc gogoșile într-o tigaie. Se ia aluatul cu o lingură și se pune în ulei la prăjit. Se rumenesc gogoșile și de-o parte și de alta. Se așează pe o farfurie, apoi se ornează cu zahăr vanilat.

În casă miroase a copilărie. Ce poate fi mai frumos de atât?

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...