Pentru astăzi am pregătit masa de prânz împreună cu Luca.
Lui Luca îi place foarte mult să bucătărească și mereu am un ajutor alături de mine când am de pregătit diverse feluri de mâncare, dar mai ales lui îi place să pregăteasca deserturi. Vă recomand și vouă să gătiți alături de copiii voștri. Chiar dacă nu iasă totul așa cum vă doriți pentru ei este o lecție de viață care îi va ajuta pe viitor.
Mi-a rămas amintire de la mama mea cartea ei de bucate, o carte foarte veche cu rețete impresionant de bune și delicioase pe care vrea să le împărtășesc cu voi și totodată este o secțiune pe care o dedic mamei mele iubite.
La masa de prânz am pregătit ceaf de porc cu legume, iar ca și desert am ales ceva cu mult mai puțin zahăr, chec cu miere.
În videoul de mai sus vă este prezentat pas cu pas rețeta masei de pranz. Mai jos vă las ingredientele și modul de preparare.
Ceafă de porc cu legume și cartofi copți
- 1 kg ceafă de porc proaspătă
- condimente pentru macerare: boia de ardei (3 lingurițe), sare (2 lingurițe), piper după gust, 70 ml ulei de măsline, usturoi granulat sau usturoi proaspăt tocat, zeama de la o lămâie
- legume: ceapă, ardei, usturoi (ce alte legume doriți) după propriul gust
- Garnitură: cartofi copți
Într-un bol se prepară un baiț din condimentele pentru macerare. Ceafa de porc se taie felii, dar nu până jos. Se unge cu baițul pregătit și se lasa la rece timp de o oră.
Separat se pregătesc legumele. Se taie legumele rondele, sau in ce forma doriți. După ce carnea a stat la macerat se pun legumele în interiorul feliilor de carne.
Se pune carnea într-o tavă potrivită, sau in vas de yena, alături de cartofii în coajă. Se dau la cuptor pentru aproximativ o oră la 180 grade.
Chec cu miere și nucă
- 4 ouă,
- 100 gr făină,
- 200 grame nuci măcinate
- 100 gr unt,
- 100 gr zahăr brun sau xilitol,
- 250 gr miere,
- 1 plic praf de copt,
- esență vanilie,
- scorțișoară,
- lămâie,
- sare
Mod de preparare