Despre viata

Cum pregătești mușcatele pentru iernat

Nume – Muscata sau Pelargonium
Familia – Geraniaceae
Tipul – floare perenă

Înălțime – 20 cm până la 1 metru
Expusă – la soare
Sol – mix de turbă
Înflorire – Aprilie to Octombrie

Mușcatele sunt flori deosebit de frumoase cu o coloristică diferită și foarte durabile. Pentru a avea mușcate pe tot parcusul anului și pentruo dezvoltare armonioasă trebuie să le pregătești pentru intrarea în iarnă. Ele nu rezistă pe timpul iernii de aceea, necesită  atenție mai sporită.

Această pregătire este destul de ușoară. Ai nevoie doar de un spațiu mai racoros unde să le păstrezi în siguranță.

Pentru pregătirea mușcatelor în primăvară am scris un alt articol pe care îl poți citi aici

Pregătirea acestora pentru sezonul rece implică măsuri mai drastice, și anume tăierea a mai mult 2/3 din creșterile plantei, dar care o va ajuta pe această la primpvară să se dezvolte frumos. Se vor tăia toate ramurile mușcatei și se va lăsa tulpina aproximativ 10 cm pentru ca în primăvară să poată reînflori.

Din momentul în care se vor tăia lăstarii, se oprește și fertilizarea, iar planta va intra într-un repaus pe tot parcursul iernii.

Mușcatele nu dețin bulb sau rădăcină tuberoasă, de aceea ele trebuie iernate sub formă de „țesut verde” moale, care este fie în creștere activă, fie semi-latent. Pentru iernat este bine să alegeți floarea cu aspectul cel mai sănătos. Din păcate, dacă mușcatele sunt cultivate afară ele sunt expuse riscului de infecție cu boli bacteriene sau virale de aceea este bine să aruncați tot ce prezintă semne de pete ale frunzelor, ofilire sau leziuni pe tulpini.

Păstrarea mușcatelor se face într-un loc răcăros și uscat. Nu se udă deloc pe timpul ierii. Verificați odată pe lună dacă există mucegai și îndepăratați frunzele uscate. Dacă găsiți tulpini zbârcite și uscate, aruncați-le, pentru că ia din energia plantei.

Pregătirea mușcatelor pentru primăvară o puteți citi aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...