Calatorind e mai bine

Descoperă farmecul Zurich-ului

Când vine vorba de o escapadă memorabilă în mijlocul Europei, Zurich-ul se ridică în fața tuturor marilor orașe, oferind o combinație fascinantă de istorie bogată, natură spectaculoasă si facilități moderne.

Pentru noi, o familie cu doi copii, acest oraș elvețian ne-a oferit o gamă diversă de atracții și activități turistice. garantând-ne o vacanță plină de aventură și amintiri de neuitat.

Primul traseu ales de noi a fost vizitarea centrului vechi. Cazarea ne-am găsit-o puțin mai departe de centrul Zurich-ului, dar am ales un hotel care sa ne ofere micul dejun, știind încă de acasă că prețurile nu sunt tocmai prietenoase cu orice buzunar. Am ales să ne cazăm la Hotel Meininger, localizat mai departe de centrul Zurichului, dar aproape de gară, aproximativ 200 de metri. Inițial ne-au dat o cameră rece, unde nu mergea căldura, dar s-au arătat deschiși și prietenoși si ne-au schimbat repede camera cu alta mult mai călduroasă.

Centrul vechi al Zurich-ului

Acesta este o comoară ce așteaptă să fie descoperită. cu străzi înguste, clădiri cu arhitectură impresionantă și piețe pitorești, acest cartier medieval este locul ideal pentru o plimbare relaxantă în familie. Copiii au fost fascinați de atmosfera super relaxantă a locurilor dar și despre poveștile legate de trecutul bogat al orașului. cu cât înaintezi mai mult în descoperirea zonelor, vei putea observa tot felul de detalii legate de istoria lor. Astfel casele avea inscripții de pe vremuri, cu meseriile oamenilor care au locuit acolo. De exemplu în casa care avea o cheie pe ea, locuia un meșter care făcea chei, sau în casa cu albina locuia un om care vindea miere. Aceste inscripții sunt pe case încă de pe vremea când oamenii nu știau să scrie și așa își arătau ei meseria pe care o făceau.

Ce este bine de știut?

În Elveția apa este potabilă și în oraș vei găsi multe fântâni de unde te poți alimenta cu apă. De aceea te sfătuiesc să ai cu tine o sticlă de apă și să o umpli de la fântâni de câte ori vrei. Apa este potabilă peste tot, inclusiv la anumite restaurant vei găsi un robinet de unde îți poți umple sticla cu apă.

Pentru iubitorii de cultură

Dacă te numeri printre oamenii iubitori de cultură, atunci înseamnă cu nu poți rata vizita la Muzeul Național. Noi am avut acces gratuit datorită abonamentului la toate cursele de transport în comun. Ne-am luat abonament pentru 3 zile si ne-au oferit acces gratuit la mai multe muzee. Noi am apucat să ajungem doar la Muzeul Național. La celelelate muzee cu acest board pass aveai reducere la biletele de intrare 10%

Muzeul Național este o locație captivantă și găzduiește o colecție impresionantă de artefacte istorice și opere de artă, oferind o privire fascinantă în istoria și cultura Elveției. Dacă vrei să vizitezi în liniște acest muzeu, încearcă să aloci câteva ore bune pentru că este un muzeu plin de informații situat pe etaje. La ultimul etaj veți regăsi un loc de joacă pentru copii, camera lui Aladin si covoarele fermecate, camera trenului si camera piraților. Copiii se pot bucura de joacă o perioadă bună de timp.

Muzeul Fifa este muzeul pasionaților de fotbal și nu numai. Muzeul oferă o incursiune captivantă în istoria fotbalului si tot aici puteți vedea World Cup oferită jucătorilor.

Cascada Rheine

Una din cele mai mari cascade din Europa. Am ajuns cu trenul pe care l-am luat din gară, folosindu-ne de hârtiile downloadate. Din Zürich este chiar legătură directă (1h) până la stația Neuhausen Rheinfall. De la stație cobori câteva scări și ai ajuns în mijlocul cascadei.

Descoperi o fantezie a simțurilor, ai impresia că vine apa pe tine. Când am ajuns la cascada, dimineața în jurul orei 9 era înnorat, dar mai apoi s-a făcut soare și am putut să ne bucurăm de o vreme primăvăratică, chiar daca eram la sfârșitul lunii februarie.

Sistemul lor de transport este deosebit. Găsești legături la orice pas, fie că vrei să mergi cu trenul, cu metroul sau cu autobuzul, ceea ce îți face viața mai ușoară. Copiii puteau urca cu bicicletele în autobuz fără niciun fel de impediment si se puteau deplasa foarte ușor prin oraș. Îți recomand să descarci harta în avans și vei rezolva problema deplasărilor. Explorarea orașului a fost la îndemână pentru noi și a fost o experiență inedită pentru ca am putut să simțim pulsul orașului.

Buget

Desigur toată lumea știe că Elveția este una din cele mai scumpe țări din lume. De aceea îți recomand să ai bani la tine, chiar dacă nu îi vei cheltui pe toți. O masă în oraș pentru o familie de 4 persoane poate varia între 120 – 200 lire elvețiene. Depinde unde și ce mănânci. Băuturile sunt scumpe, de exemplu doua sticle de 0,5 l de suc au costat echivalentul a 60 de lei.

Cu alegerile potrivite te poți bucura de acest oraș splendid. Unul din restaurantele la care am mâncat bine a fost chiar pe malul cascadei Rheine, la Restaurant Park Rheinfal, unde am mâncat un pește cu legume foarte delicios și am fost răsfățați cu preparate locale într-atmosfera primăvăratică.

În concluzie, Zurich este o destinație de vacanță pentru familii cu copii, oferind o combinație unică de atracții culturale, naturale și istorice. Cu un sistem de transport eficient, o atmosferă relaxantă și o mulțime de opțiuni de divertisment, acest oraș elvețian vă va cuceri inimile și vă va oferi clipe de neuitat pentru întreaga familie.

Mai jos puteți urmări videoul cu toate locurile vizitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...