Seara de lectura

Povestea lui Biblioburro si cartile calatoare

Cartile au un rol evolutiv asupra dezvoltarii armonioase ale copiilor. Noi, de curand am citit cartea de la Editura Cartemma si anume Biblioburro si cartile calatoare recomandata copilasilor intre 5-7 ani, dar merge linistit si pentru copii mai mari sau mici.

Povestea dezvaluie minunata lume a cartilor si iubirea Anei fata de citit, dar si indemnul lui Biblioburro de a le deschide copiilor poarta catre lectura.

Cu totii am avut o carte preferata atunci cand am fost mici, cu siguranta, si aceea cartea am citit-o de nenumarate ori.

Povestea este magica prin simplul fapt ca te face sa realizezi impactul pe care il are o carte frumoasa asupra unui copil care traieste intr-un satuc izolat de lume, in care invatatoarea a plecat si odata cu ea a luat si cartile, iar singura ei speranta este Biblioburro care vine cu cartile ajutat de un magar sa le citeasca copiilor. Pentru ei, acele clipe sunt o incantare.

Dar Biblioburro nu sta o vesnicie, el vine si pleaca. Asta e misiunea lui, sa reuseasca sa ajunga in toate satucele izolate pentru a le citi copiilor povesti.

In timpul sau de asteptare,  Ana se decide ca e momentul sa inceapa sa isi scrie propria ei carte visand la un moment dat ca zboara peste tara ei, pe spatele unui fluture traversand munti, oceane, rauri si jungle impartind povestea ei la toti copilasii.

Este o lectie despre vointa, inteligenta, bucurie si visare.

Pentru noi reprezinta tot ceea ce inseamna frumusetea in lume. Copii carora le place lectura, visand cu ochii deschisi la ea sau copii care se lupta cu destinul pentru a putea schimba lumea. Puterea de a insufla copiilor valori autentice si de a le dezvolta imaginatia astfel incat ei sa poata sa isi creeze propria lor lume minunata.

Haideti sa ii invatam pe copiii nostri sa incerce sa fie si ei ca Ana. Sa le placa lectura si sa invete din carti sa se bucure de viata.

Cartea Biblioburro si cartile calatoare se gaseste la Editura Cartemma AICI

Sfaturi despre lectura de seara impreuna cu copiii

Lectura ofera un sentiment de apropriere si intimitate ceea ce ii ofera copilului siguranta si i se acorda atentie. Toate aceste lucruri contribuie la modul in care el se dezvolta.

Cand vrei sa ii citesti copilului:

  • alege un loc linistit
  • imbratiseaza copilul atunci cand ii citesti
  • lasa-l sa-si aleaga propriile povesti
  • lectura sa devina un obicei al serii inainte de culcare
  • citind o carte de mai multe ori, copilului i se va dezvolta memoria si limbajul

Lectura placuta!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...