Despre viata

Cum să plantezi lalele la tine acasă?

Îți place ideea de a avea lalele în casă, tot timpului anului, plantate chiar de tine?

Și, nu doar atât! O să ai plăcerea să le privești cum se dezvoltă chiar de la stadiul de bulb, frunze apoi flori.

Poate fi un experiment real și frumos pe care să îl faci alături de copii.

sursa foto pinterest

Iată care este procedeul de plantare al lalelelor!

Ai nevoie doar de câțiva bulbi de lalele, sau orice floare perenă, care îți place. Le poți cumpăra sau le poți înmulți tu acasă de la an la an pentru a putea face economie. Pentru că, de ce nu, fiecare ban salvat este o bucurie pentru noi și totuși ne putem bucura zilnic de o primăvară înflorită, chiar la noi acasă, ieftin și frumos.

Metoda folosită este una foarte curată, pentru că nu vom folosi pământ.

Dacă alegeți totuși să vă cumpărați bulbii de flori, cu siguranță îi veți putea găsi în magazinele de profil Dedeman, Leroy Merlin, Hornbach, Lidl etc și vă veți putea alege culorile preferate, iar prețul lor nu este foarte mare.

Care este procedeul de creștere al lalelelor?

A forța creșterea bulbilor de lalele sau alte flori perene nu este chiar atât de greu pe cât pare.

Eu am ales să le plantez într-un vas de sticlă pentru a le putea urmări stadiul de dezvoltare alături de copiii mei, dar ele merg foarte bine în orice vas, fie că este coș de nuiele de Paște cu o folie de plastic deasupra, ghiveci de plastic, orice vă place sau găsiți în casă.

Foto sursa pinterest

Pașii sunt următorii:

  • Se alege vasul în care vrei să cultivi lalelele, iar pe fundul acestuia se pun pietre naturale sau pietre de sticlă pentru un aspect mai îngrijit.
  • Pune bulbii de lalele atât cât încap în vas cu bulbul de creștere în sus și rădăcina in jos.
  • Se pune apă peste pietre cât să ajungă doar la rădăcina bulbului și să acopere doar pietrele.
  • Ai grijă să nu fie prea multă apă pentru ca altfel bulbii tăi nu se vor dezvolta. Bulbilor de lalele nu le place prea multa apă
  • Imediat după aranjarea bulbilor, vasul de stică se pune într-un loc răcoros si friguros, cum ar fi în frigider  timp de 4-6-8 săptămâni pentru a le crea atmosfera de iarnă. Aceasta este una din cele mai importante etape ale plantării bulbilor in vasul de sticlă, acasă.
  •  Rădăcinile și frunzele își vor face apariția în aproximativ 4 săptămâni, dar se poate prelungi chiar la 6-8 săptămâni. Înflorirea va va avea loc, efectiv, în aproximativ 12- 16 săptămâni.
  • Asigură-te că vei păstra nivelul de umiditate tot timpul, iar daca cumva pietrele tale vor face alge, atunci vor trebui spălate foarte bine și înlocuită complet apa.
  • Când bulbul de lalea începe să înflorească vasul de sticlă trebuie mutat într-un loc însorit, la geam, pentru a crea senzația de primăvară. Vasul este bine să îl rotiți pentru a vă asigura că razele soarelui vor ajunge peste tot.

De reținut este faptul ca lalelele plantate în casă nu vor avea viață mai lungă decât de obicei, așa că nu vă panicați, bulbii pot fi înlocuiți mereu cu alții proaspeți.

De asemenea, nu uitati că este foarte important să țineți bulbii la răcoare, este una din cele mai importante etape, ala cum am precizat și mai sus.

Pentru a-ți crea bucurie ai nevoie de atât de puțin.

De ce sa nu te bucuri?

Mai jos vă las un video de unde m-am inspirat si eu pentru plantarea bulbilor.

Pentru alte întrebări vă aștept la secțiunea mesaje de pe blog sau de pe canalele Social Mediat Facebook sau Instagram Familia Mea.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Laura Iacob

Numele meu este Laura, sunt mamica a doi copii minunati si sotia Lui Mihai cel curajos, care ma incurajeaza in tot ceea ce fac. Impreuna facem lucruri minunate, dar cel mai mult ne place sa calatorim. Sa vedem lumea asta in lung si-n lat, sa gustam putin cate putin din cultura fiecarei tari si sa cunoastem oameni faini. Ne place sa traim emotii pe care mai apoi sa le povestim cu ceilalti.

S-ar putea să-ți placă și...