Recomandarea mea de astăzi pentru masa de prânz este o rețetă ușoară, atât ca format dar și pentru digestia noastră. Este o supă plină de vitamine, care se digeră ușor, iar stomacul tău îți va mulțumi.
Eu am optat pentru linte verde, pentru ca asta aveam în casă și, de asemenea, mi-am propus sa fac ceva pentru risipa alimentară. Așadar, voi încerca sa folosesc doar ce am în casă înainte de a face iar și iar cumpărături. Am observat că ideile curg atunci când îți propui ceva și nu îmi fac probleme. Cu toate acestea mi-am propus să mai reduc și din carne, chiar dacă în ultimul timp am mâncat foarte mult pui și pește.
Și ca să nu vă mai țin la povești iată și ingredientele
- ceapă
- morcovi
- apio
- ardei roșu
- linte verde
- sare, piper, boia
- pătrunjel verde
- usturoi
- lămâie
- semințe de dovleac
Se pun legumele la călit. Eu folosesc ulei de măsline, dar merge și cu ulei de floarea soarelui. Legumele se pot tăia mai mari pentru că oricum supa va fi dată prin blender. După ce se călesc leguminoasele, se adaugă apă, apoi lintea verde, condimentele și se mai lasă la fiert. La sfârșit se adaugă pătrunjel tocat și usturoi. Va garanta gustul desăvârșit. În farfurie se adaugă puțin ulei de măsline, lămâie și semințe de dovleac pentru aspect.
Mai jos vă las si videoclipul!
Poftă bună, dragii mei!